Cocu: "Denk dat we ook zonder die kaart gescoord hadden"

17 maart 2018, 23:13   Bijgewerkt: 17 maart 2018, 23:42

Na de 5-0 nederlaag tegen Willem II van afgelopen week wist PSV zich weer te revancheren tegen VVV-Venlo. In eigen huis werd met 3-0 gewonnen. Die zege kwam wel pas tot stand nadat VVV met tien man verder moest na een rode kaart voor Ralf Seuntjens. Phillip Cocu was dan ook gematigd tevreden.

Cocu zag de eerste helft een goed en compact staand VVV, maar stelde ook dat PSV niet top was. "Ik vond ons te statisch. Ik miste diepgang. Aan de bal liep het wel, maar zonder minder", analyseerde de trainer tegenover FOX Sports. "Ik was niet helemaal tevreden over de positionering op het middenveld want daardoor stond Luuk de Jong een beetje op een eiland. In de tweede helft zat er meer overtuiging en tempo in."

Kort na de rode kaart voor Seuntjens wist PSV ineens wel drie keer te scoren. "Toen kwam er natuurlijk meer ruimte voor ons, dat zag je ook wel. Maar ik denk dat we sowieso wel gescoord hadden, we waren de bovenliggende partij", is Cocu van mening. De trainer had ook nog complimenten over voor De Jong. "Hij was altijd aanspeelbaar en vecht voor iedere meter. Daarmee is hij een voorbeeld."

Na de harde nederlaag tegen Willem II was Cocu in ieder geval blij met de zege. "De lach is weer een beetje terug. Het kan zeker nog beter, maar je moet je je ook realiseren dat er na zo'n wedstrijd extra druk op ligt. Iedereen verwacht dat je wint. Dit is wel goed voor het vertrouwen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen