United dankzij Lukaku en Matic naar halve finale FA Cup

17 maart 2018, 22:37   Bijgewerkt: 17 maart 2018, 22:43

Manchester United heeft de halve finale van de FA Cup bereikt en komt zo weer een stapje dichterbij de enige prijs die dit seizoen nog te halen valt voor de club. Op Old Trafford wist de ploeg van José Mourinho Brighton & Hove Albion met 2-0 te verslaan.

Bij Brighton begonnen drie Nederlanders in de basis: Tim Krul, Davy Pröpper en Jürgen Locadia. De bezoekers keken vlak voor rust tegen een achterstand aan. Na 37 minuten spelen opende Romelu Lukaku de score op aangeven van Nemanja Matic

Het bleef nog wel spannend doordat Manchester United na de 1-0 niet door wist te zetten. Pas zeven minuten voor tijd viel de tweede treffer. Matic was opnieuw belangrijk voor zijn ploeg en kopte een vrije trap binnen. Daardoor voegt United zich bij Tottenham Hotspur in de halve finales.

Zondag staan de overige kwartfinales op het programma. Southampton gaat op bezoek bij stuntploeg Wigan Athletic en Leicester City ontvangt Chelsea.