Verloren avond in Arnhem: punt voor Vitesse en Heracles

17 maart 2018, 21:35

Vitesse en Heracles Almelo zijn beide een puntje rijker na de onderlinge confrontatie van zaterdagavond. Een onvergetelijke ontmoeting was het echter absoluut niet: Vitesse probeerde nog iets van de wedstrijd te maken, maar Heracles liet vrijwel niets zien. Het uiteindelijke doelpuntloze gelijkspel was dan ook een logisch gevolg. Beide ploegen staan nog steeds zesde en negende in de Eredivisie, op vijf punten afstand van elkaar, maar kunnen zondag nog ingehaald worden.

Vitesse-trainer Henk Fraser had doelman Remko Pasveer en rechtsback Fankaty Dabo geslachtofferd na de 5-1 oorwassing bij FC Utrecht. Hun plekken werden ingenomen door Jeroen Houwen en Vyacheslav Karavaev. De Russische basisdebutant kreeg de enige grote kans van de slaapverwekkende eerste helft, maar zijn inzet werd gekeerd door Bram Castro.

De lijn van de eerste helft werd na de rust doorgetrokken. Vitesse probeerde daar waar mogelijk de aanval te zoeken en Heracles kon niets anders dan tegenhouden. Navarone Foor dook vlak na rust vrij op voor Castro, maar zijn slappe inzet kon door Robin Pröpper tegengehouden worden. Wat later kreeg Roy Beerens alle ruimte aan de rechterkant, maar probeerde hij opmerkelijk genoeg een voorzet te geven in plaats van voor eigen succes te gaan.

Opstellingen en beoordelingen:*

Vitesse: Jeroen Houwen 6.5; Vyacheslav Karavaev 7, Guram Kashia 6, Matt Miazga 5, Lassana Faye 4.5; Navarone Foor 5, Thulani Serero 5, Mason Mount 5.5; Roy Beerens 5 (84. Thomas Bruns -), Tim Matavz 4.5, Bryan Linssen 4 (76. Mitchell van Bergen -)

Heracles Almelo: Bram Castro 7; Tim Breukers 4.5, Dries Wuytens 6, Robin Pröpper 6.5, Roland Baas 5; Peter van Ooijen 5, Sebastian Jakubiak 4.5 (46. Reuven Niemeijer 5), Jamiro Monteiro 5.5; Brandley Kuwas 4, Vincent Vermeij 5 (76. Paul Gladon -), Kristoffer Peterson 4

Man of the match: Vyacheslav Karavaev

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling