Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Nacompetitie dichterbij voor Twente na remise tegen Willem II

Nacompetitie dichterbij voor Twente na remise tegen Willem II

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

17 maart 2018 – FC Twente krijgt er een hele kluif aan om de play-offs om degradatie te ontlopen. De Tukkers moesten in eigen huis winnen van Willem II, leken lange tijd tegen een nederlaag op te lopen, maar dankzij een laat doelpunt van Peet Bijen pakte het alsnog een punt: 2-2. Daar schieten de Enschedeërs weinig mee op. De afstand richting de veilige plekken blijft acht punten.

Spektakel blijft achterwege

De Grolsch Veste was voor het eerst sinds 2013 weer uitverkocht en dat gaf vooraf het belang van het duel goed weer. Dat het een duel onder hoogspanning was, was in de beginfase in de slechte zin van het woord ook bij sommige Twente-spelers te zien. Al na twee minuten was Willem II namelijk heel dicht bij de openingstreffer. Op aangeven van Fernando Lewis schoot Ben Rienstra ineens op het doel van Joël Drommel, maar het schot van de middenvelder, die vorige week nog tweemaal scoorde in het met 5-0 gewonnen duel tegen PSV, ging nét naast.

Willem II liet het initiatief vervolgens aan de Tukkers. Die wisten zich daar weinig raad mee. Enkel Fredrik Jensen wist, geheel eigenhandig, een kans te creëren. De Fin draaide zich aan de linkerkant van het veld vrij en haalde buiten de zestien met rechts uit. Het schot belandde op de buitenkant van de paal. Twee minuten later hadden de gasten wél succes. De weifelende Drommel kon een schot van Thom Haye niet klemmen, waarna de bal voor de voeten kwam van Konstantinos Tsimikas. De Griek schoot met buitenkant links in de verre hoek raak. Tsimikas had daarbij geluk dat de bal via de binnenkant van de paal en de rug van Drommel in het doel ging: 0-1.

Het vervolg van de eerste helft was weinig sprankelend. Willem II stond verdedigend goed georganiseerd en Twente wist maar weinig te forceren. De thuisploeg durfde zichtbaar geen risico te nemen en kon de schroom lange tijd niet van zich afgooien. Vlak voor rust viel vanuit het niets echter tóch de gelijkmaker. Uit een vrije trap van Adam Maher was het Thomas Lam die de bal over Timon Wellenreuther, die de geblesseerde Mattijs Branderhorst in het doel verving, kopte: 1-1.

Twente schiet weinig op met laat doelpunt
In de rust gooide het publiek tientallen rode pepers op het veld, als verwijzing naar de strijd die volgens hen de afgelopen tijd regelmatig ver te zoeken is. Niet dat dat na rust nou ineens honderdtachtig graden draaide, maar er kwam wel wat meer passie in het spel van Twente te liggen. Het publiek lied zich luidkeels horen en de Enschedeërs werden aanvankelijk iets dominanter. Het publiek liet zich luidkeels horen en nadat Tsimikas namens Willem II na een mooie combinatie en kans had gemist kreeg de thuisploeg kansen.

Dat gebeurde in de personen van Fredrik Jensen en Adam Maher. Jensen kreeg de bal na goed werk van Tom Boere voor zijn voeten, maar hij treuzelde te lang en zag zijn schot geblokt worden door Tsimikas. Ruim twintig minuten voor tijd dribbelde Adam Maher kinderlijk eenvoudig langs Darryl Lachman, maar oog in oog met doelman Wellenreuther schoot Maher de bal naast. Aan de andere kant was het enkele fracties later wel raak. Tsimikas zette vanaf links voor en bereikte Fran Sol, die de bal kinderlijk eenvoudig tussen de twee falende Twente-verdedigers Stefan Thesker en Christian Cuevas aan mocht nemen en vervolgens in mocht schieten: 1-2.

Daarna gebeurde er een kwartier weinig, maar het duel eindigde spectaculair. Lachman blokte zo'n vijf minuten voor tijd een schot van invaller Adnane Tighadouini; enkele seconden later werkte Peet Bijen uit een scrimmage de bal van dichtbij binnen: 2-2. FC Twente klopte daarna nadrukkelijk op de deur, maar Willem II werd uit de counter het gevaarlijkst. Er waren kansen voor Mohamed El Hankouri en Sol, maar gescoord werd er niet meer.

Opstellingen en beoordelingen*:
FC Twente: Joël Drommel 4,5, Cristian Cuevas 3,5, Stefan Thesker 6, Peet Bijen 6, Jeroen van der Lely 5,5, Thomas Lam 6,5; Danny Holla 6,5 (33. Jelle van der Heyden 5,5), Adam Maher 6,5, Fredrik Jensen 5; Oussama Assaidi 6 (70. Adnana Tighadouini -), Tom Boere 5,5.

Willem II: Timon Wellenreuther 6,5; Konstantinos Tsimikas 7,5 (82. Giliano Wijnaldum -), Freek Heerkens 6,5, Darryl Lachman 6, Fernando Lewis 6,5; Elmo Lieftink 7, Ben Rienstra 6,5, Pedro Chirivella 7,5; Mohamed El Haknouri 7 (90. Jordy Croux -), Fran Sol 7, Thom Haye 7.

Man of the match: Konstantinos Tsimikas

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling. Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd