Nacompetitie dichterbij voor Twente na remise tegen Willem II

17 maart 2018, 20:29

FC Twente krijgt er een hele kluif aan om de play-offs om degradatie te ontlopen. De Tukkers moesten in eigen huis winnen van Willem II, leken lange tijd tegen een nederlaag op te lopen, maar dankzij een laat doelpunt van Peet Bijen pakte het alsnog een punt: 2-2. Daar schieten de Enschedeërs weinig mee op. De afstand richting de veilige plekken blijft acht punten.

Spektakel blijft achterwege

Willem II liet het initiatief vervolgens aan de Tukkers. Die wisten zich daar weinig raad mee. Enkel Fredrik Jensen wist, geheel eigenhandig, een kans te creëren. De Fin draaide zich aan de linkerkant van het veld vrij en haalde buiten de zestien met rechts uit. Het schot belandde op de buitenkant van de paal. Twee minuten later hadden de gasten wél succes. De weifelende Drommel kon een schot van Thom Haye niet klemmen, waarna de bal voor de voeten kwam van Konstantinos Tsimikas. De Griek schoot met buitenkant links in de verre hoek raak. Tsimikas had daarbij geluk dat de bal via de binnenkant van de paal en de rug van Drommel in het doel ging: 0-1.

Twente schiet weinig op met laat doelpunt

In de rust gooide het publiek tientallen rode pepers op het veld, als verwijzing naar de strijd die volgens hen de afgelopen tijd regelmatig ver te zoeken is. Niet dat dat na rust nou ineens honderdtachtig graden draaide, maar er kwam wel wat meer passie in het spel van Twente te liggen. Het publiek lied zich luidkeels horen en de Enschedeërs werden aanvankelijk iets dominanter. Het publiek liet zich luidkeels horen en nadat Tsimikas namens Willem II na een mooie combinatie en kans had gemist kreeg de thuisploeg kansen.

Daarna gebeurde er een kwartier weinig, maar het duel eindigde spectaculair. Lachman blokte zo'n vijf minuten voor tijd een schot van invaller Adnane Tighadouini; enkele seconden later werkte Peet Bijen uit een scrimmage de bal van dichtbij binnen: 2-2. FC Twente klopte daarna nadrukkelijk op de deur, maar Willem II werd uit de counter het gevaarlijkst. Er waren kansen voor Mohamed El Hankouri en Sol, maar gescoord werd er niet meer.

Opstellingen en beoordelingen*:

FC Twente: Joël Drommel 4,5, Cristian Cuevas 3,5, Stefan Thesker 6, Peet Bijen 6, Jeroen van der Lely 5,5, Thomas Lam 6,5; Danny Holla 6,5 (33. Jelle van der Heyden 5,5), Adam Maher 6,5, Fredrik Jensen 5; Oussama Assaidi 6 (70. Adnana Tighadouini -), Tom Boere 5,5.

Willem II: Timon Wellenreuther 6,5; Konstantinos Tsimikas 7,5 (82. Giliano Wijnaldum -), Freek Heerkens 6,5, Darryl Lachman 6, Fernando Lewis 6,5; Elmo Lieftink 7, Ben Rienstra 6,5, Pedro Chirivella 7,5; Mohamed El Haknouri 7 (90. Jordy Croux -), Fran Sol 7, Thom Haye 7.

Man of the match: Konstantinos Tsimikas

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen