Stoke verliest van Everton, belangrijke winst Palace

17 maart 2018, 18:01

Stoke City moet serieus rekening gaan houden met degradatie. The Potters bleken zaterdag in de sneeuw niet opgewassen tegen Everton, dat met 1-2 zegevierde in de uitwedstrijd. Davy Klaassen bleef negentig minuten lang op de bank, terwijl Charlie Adam rood kreeg bij de thuisploeg. Ondertussen heeft Crystal Palace een zeer belangrijke 0-2 overwinning genoteerd bij Huddersfield Town.

Stoke City - Everton 1-2

Stoke City is bezig aan een slechte reeks, getuige de zes duels op rij zonder winst. Dat de ploeg zaterdag al na dertig minuten met tien man kwam te staan, hielp uiteraard niet. Charlie Adam ging keihard door op de benen van Wayne Rooney en werd van het veld gestuurd. Mede daardoor kwam Everton twintig minuten voor tijd op voorsprong via Cenk Tosun. Toch kwam Stoke terug. Invaller Eric Maxim Choupo-Moting werkte een kwartier voor tijd de 1-1 binnen na een vrije trap van Joe Allen. Everton richtte zich weer op en haalde tien minuten voor tijd de drie punten binnen. Spits Tosun kopte knap raak na een fijne voorzet van Theo Walcott. Stoke City blijft door het verlies voorlaatste staan en deed het zaterdag zonder Erik Pieters en Bruno Martins Indi.

Huddersfield Town - Crystal Palace 0-2

Crystal Palace heeft zaterdag gouden punten gepakt op bezoek bij promovendus Huddersfield Town. De club uit Londen stond voor vandaag nog achttiende, maar bezet dankzij een 0-2 zege nu de zestiende plaats. Doelpunten van James Tomkins en Lukas Milivojevic (penalty) bleken voldoende voor eindelijk weer een goed resultaat voor Palace, dat de voorgaande vier duels allemaal had verloren. Rajiv van La Parra was invaller bij Huddersfield en flirtte nog met de 1-2, maar kon het verschil niet maken. Huddersfield heeft nu nog maar één punt meer dan Palace.