Assaidi kijkt terug: "Ik kon toen onder andere naar Ajax"

17 maart 2018, 10:45

Als speler van sc Heerenveen beleefde Oussama Assaidi een van zijn betere periodes van zijn carrière. De handige aanvaller was gewild, en koos hij in 2013 uiteindelijk voor Liverpool. Maar ook Ajax had belangstelling voor de nu 29-jarige Assaidi.

"Ik kon toen onder andere naar Ajax. Als jongen had ik daar testtrainingen gedaan, maar toen wilden ze me nooit hebben", vertelt Assaidi in De Telegraaf. "Wat ik in die periode heb gemerkt, is dat clubs als ze interesse hebben in Marokkaanse spelers extra gaan informeren of je wel een goede jongen bent en goed in de groep past en zo."

Mensen uit Assaidi's omgeving kregen telefoontjes: of de Marrokkaan een moeilijke jongen was? "Dat vond ik wel vreemd. Er waren nooit rare dingen gebeurd bij de clubs waar ik speelde. Waarom ga je dan zulke vragen stellen?"

Na Liverpool, Stoke City en Al Ahli floreert Assaidi nu bij Twente. "Misschien kan ik nog een keer een stap omhoog maken. Aan de andere kant zit ik bij een heel mooie club, waar ik gelukkig ben. Ik zou het niet erg vinden als ik volgend jaar ook weer bij FC Twente voetbal. Maar dan wel in de Eredivisie."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen