Vrouwen: Ajax begint kampioensgroep met zege

16 maart 2018, 21:38

Ajax heeft haar eerste wedstrijd in de kampioensgroep van de Eredivisie Vrouwen gewonnen. Vooral dankzij een sterke eerste helft werd vrijdag op Sportpark De Toekomst in Amsterdam PEC Zwolle met 3-1 verslagen.

Binnen 35 minuten leidde Ajax al met 3-0. In de negende minuut opende Marjolijn van den Bighelaar de score, door in de rebound te scoren nadat ze eerst de lat had geraakt. Na een half uur tekende Merel van Dongen op knappe wijze voor de 2-0. Haar corner draaide in één keer het doel in (zie de tweet hieronder). Desiree van Lunteren was vier minuten daarna verantwoordelijk voor de 3-0, Abby Holmes deed in de 64ste minuut iets terug namens PEC Zwolle.

Door de winst komt Ajax op 21 punten, waarmee het de eerste plaats overneemt van FC Twente (twintig punten). De Overijsselse concurrent komt dit weekend niet in actie, aangezien er vijf teams deelnemen aan de kampioensgroep. Zondag treffen sc Heerenveen en PSV elkaar nog.