Excelsior
0 – 0
NEC

Ten Hag over Younes, Veltman en de blessurelijst bij Ajax

Ten Hag over Younes, Veltman en de blessurelijst bij Ajax

16 maart 2018 – Ajax-trainer Erik ten Hag vond dat Amin Younes afgelopen week tegen sc Heerenveen in de Eredivisie geen commitment toonde. Daarom is de Duitser er komend weekend tegen Sparta Rotterdam niet bij en is hij geschorst. Ook ging de coach tijdens de persconferentie in op Frenkie de Jong, Joël Veltman en het spelen op kunstgras."Younes zijn reactie vond ik niet goed", blikte Ten Hag terug op het incident. "Bij Manchester City valt lkay Gündogan in de 92ste minuut in. Wil je graag onderdeel uitmaken van het team of niet? Dát is het verhaal. Hij zegt alles voor Ajax te willen geven, dan moet je dat ook laten zien in het handelen. 100% commitment geven."

Een andere speler die zelf teleurgesteld was, was aanvoerder Joël Veltman. Hij werd gepasseerd voor rechtsback Rasmus Kristensen, maar Ten Hag zag een uitstekende reactie op die ontevredenheid. "Zeker, maar dat zag je ook al in zijn invalbeurt. Ontzettend professioneel. Prima."

Blessures
Naast de afwezigheid van Younes, viel ook Nick Viergever geblesseerd uit afgelopen week. Verder trainde André Onana uit voorzorg niet bij Ajax. "Maar ik ga er vanuit dat hij wel speelt. Voor Siem de Jong, hij heeft een voetblessure, wordt het lastiger. Dat wordt een race tegen de klok. Ook Noussair Mazraoui verwacht ik niet fit genoeg." Frenkie de Jong is er logischerwijs ook nog niet bij in Rotterdam, al is hij wel op de weg terug. "Zijn herstel verloopt goed", aldus Ten Hag.

Met een flinke lijst afwezigen reist de formatie van de oefenmeester dus af naar Het Kasteel. "Ze spelen goed georganiseerd, anders dan Heerenveen is het een ploeg die het veel vanuit strijd en passie speelt. Dit wordt een duel dat meer op mentaliteit gaat, zoals tegen Vitesse."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 25 september 2018

  2. maandag 24 september 2018