Sporting komt goed weg na misser Dost, Leipzig klaart klus

15 maart 2018, 21:19   Bijgewerkt: 15 maart 2018, 21:34

Ook al miste Bas Dost een strafschop, Sporting Portugal staat in de kwartfinale van de Europa League. De tegenvallende Portugezen hadden op bezoek bij Viktoria Plzen wel een verlenging nodig om de laatste acht te bereiken. Een 2-1 nederlaag in Tsjechië na de eerdere 2-0 overwinning volstond voor Sporting. RB Leipzig bereikte in reguliere speeltijd ten koste van Zenit St. Petersburg (1-1) de laatste acht.

Viktoria Plzen - Sporting Portugal 2-1 (0-2)

Dost was de hele wedstrijd onzichtbaar, maar kon op de valreep een heldenrol opeisen. Bij een 2-0 achterstand de ultieme kans om het belangrijke uitdoelpunt te maken. Dost verdiende een strafschop en ging zelf achter de bal staan. Maar zijn inzet was veel te laconiek. Dost zijn poging werd gekeerd en dat was typerend voor het Sporting Portugal in Tsjechië.

De ploeg van Jorge Jesus speelde in een te laag tempo en kreeg zo Plzen nooit echt onder druk. Plzen vond al vroeg in de wedstrijd het geloof. Marek Bakos kopte zijn werkgever in de zesde minuut op een 1-0 voorsprong. Diezelfde Bakos poetste in de tweede helft de 2-0 nederlaag in Portugal definitief weg.

Pas in de verlenging werd Sporting wakker. Plzen werd onder druk gezet. Na een gemiste grote kans van Bryan Ruiz was het halverwege de verlenging raak. Rodrigo Battaglia kopte een afgemeten corner van Bruno Fernandes in het Tsjechische doel. Plzen moest in het laatste kwartier van de verlening twee keer zien te scoren, maar dat lukte de ploeg van Pavel Vrba niet en hoort Sporting Portugal bij de laatste acht van de Europa League.

Zenit St. Petersburg - RB Leipzig 1-1 (1-2)

Zenit St. Petersburg kwam al gauw in de problemen, maar krabbelde ook op. Hun gevaarlijke spits Aleksandr Kokorin moest na acht minuten van het veld met een hamstringblessure. De zorgen namen toe met de 0-1 van Jean-Kévin Augustin. De Fransman draaide in de zestien knap om zijn as en schoot raak. Ook de assist van Timo Werner met een steekpass was mooi. Zenit vocht zich terug met de gelijkmaker van Sebastián Driussi op slag van rust. Bij de tweede paal was hij het eindstation van een loepzuivere voorzet van Domenico Criscito.

Tot aan de slotfase had Zenit uitzicht op een verlenging, ook nadat Timo Werner aan mocht leggen vanaf de penaltystip. De aanvaller verdiende de strafschop zelf, maar zag zijn inzet gekeerd worden door Andrey Lunev. Gelukkig voor Werner kon Zenit er geen slotoffensief uitpersen en staat RB Leipzig in de kwartfinale van de Europa League.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!