De Vrij scoort bij winnend Lazio, Marseille simpel door

15 maart 2018, 21:09

Stefan de Vrij heeft met zijn Lazio in een bloedstollende wedstrijd een kwartfinaleplaats in de Europa League veiliggesteld. De Italianen grepen een vroege voorsprong, en kregen kansen genoeg om het tweeluik te beslissen. Dit gebeurde uiteindelijk pas heel laat in de wedstrijd, en het was de Nederlander die de 0-2 maakte. Verder gaat ook Olympique Marseille vrijdag de koker in, dankzij een gemakkelijke avond in Spanje op bezoek bij Athletic Bilbao. De voorsprong die neergezet werd op eigen bodem kwam geen moment in gevaar voor de club uit Frankrijk.

Dinamo Kiev - Lazio 0-2 (2-2)

Felipe Anderson en Immobile weten elkaar dit seizoen veelvuldig te vinden, en vlak voor rust schonk de Braziliaan Immobile twee levensgrote kansen. De goalgetter had het vizier echter nog niet op scherp staan, want hij miste beide mogelijkheden. Ook rechtsback Patric, die ooit nog met Barcelona verloor op bezoek bij Ajax, miste een dikke kans namens Lazio: hij schoot over het lege doel van Dynamo. Omdat Luis Alberto een vrije trap net naast de kruising plaatste, bleef de thuisclub lang in leven. Invaller Derlis González maakte nog bijna de gelijkmaker voor Dinamo, maar toen was daar Stefan de Vrij. De Nederlandse centrale verdediger stond op de goede plek bij een corner, en tikte de bevrijdende 0-2 binnen.

Athletic Bilbao - Marseille 1-2 (1-3)

In eigen huis had Athletic Bilbao een lastige klus te klaren. In Marseille won de Franse club onder aanvoering van smaakmaker Dimitri Payer met 3-1. De 37-jarige Aritz Aduriz scoorde voor de Basken in dat duel, zijn achtste in de Europa League dit seizoen. De fans van Bilbao zullen gehoopt hebben dat de oude rot vanavond (donderdag) weer een kunststukje in huis had, maar kwamen van een koude kermis thuis. Aduriz stichtte nog wel gevaar met een kopbal, maar Marseille zou snel de leiding grijpen. Payet verdiende een makkelijk gegeven strafschop, en benutte ijzig koel zelf het buitenkansje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen