Lodeweges trots op baan bij KNVB: "Een hele grote eer"

15 maart 2018, 11:18

Voor Dwight Lodeweges gaat een droom in vervulling: hij wordt de rechterhand van bondscoach Ronald Koeman. De nieuwe assistent-trainer van Oranje is enorm trots op zijn aanstelling. Op 23 maart, als het Nederlands elftal het opneemt tegen Engeland, neemt Lodeweges voor het eerst plaats op de bank.

Tegenover De Telegraaf reageert Lodeweges op de aanstelling, die officieel overigens nog niet is gecommuniceerd. "Dit is een hele grote eer. Ik heb een grote liefde voor het voetbal en dat je dit dan op het einde van je carrière nog mag doen, is prachtig. Ik kijk enorm uit naar de samenwerking met Ronald en de beste spelers van Nederland, waarbij er ook nog een lichting jonge jongens aankomt."

Dat Lodeweges als assistent aan de slag gaat bij het Nederlands elftal, betekent voor de zestigjarige trainer zijn terugkeer bij de KNVB. In november stopte hij als bondscoach van Oranje onder 20. Zijn interesse voor de jeugdelftallen van Oranje is echter niet verdwenen; Lodeweges hoopt vaak wedstrijden te bezoeken. "Dat wil ik ontzettend graag en dat hoort er ook bij, vind ik. Natuurlijk vallen de interlandperiodes samen, maar waar ik kan, daar wil ik bij die elftallen kijken en belangstelling tonen vanuit Oranje."

Een officiële bevestiging van de KNVB ontbreekt dus nog, maar niets lijkt de aanstelling van Lodeweges nog in de weg te staan. De trainer zal in de interlandperiodes tot 1 juli worden gehuurd van PEC Zwolle. "Het seizoen bij PEC wil ik ook heel graag afmaken. Dat dit zo kan, daar ben ik vanzelfsprekend heel blij mee."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen