Achilles '29 krijgt 5 punten in mindering, maar blijft positief

15 maart 2018, 11:13

Achilles '29 is voor het tweede seizoen op rij zo goed als zeker gedegradeerd: de toch al zo geplaagde club heeft van de KNVB namelijk vijf punten in mindering gekregen, omdat het niet voldaan heeft aan drie licentievoorwaarden. Daardoor wordt het perspectief in de Tweede Divisie weer minder.

De club, waarvan de bv recent failliet ging en waardoor ze een groot deel van hun spelers en de trainer verloren, staat door alle ontwikkelingen al op de laatste plek in de Tweede Divisie (ze kregen eerder ook al een punt aftrek) en dat terwijl ze vorig seizoen ook al degradeerden uit de Jupiler League. Met de gevolgen daarvan ging de betaalde tak van de club uit Groesbeek vervolgens failliet.

Door de betalingsachterstand aan werknemers, de belastingdienst en een schuld bij een andere voetbalclub heeft de KNVB Achilles '29 de straf van vijf punten in minder opgelegd. Eerder ging de Gelderse club in beroep tegen de uitspraak van de licentiecommissie, maar de beroepscommissie stelde de voetbalbond grotendeels in het gelijk, met deze uitspraak als gevolg.

Statement

'Met de uitspraak van de beroepscommissie dat aan Achilles'29 vijf punten in mindering worden gebracht hoopt Achilles'29 dat nu eindelijk een einde is gekomen aan de zaken die in behandeling waren bij de licentiecommissie en dat de club zich weer volledig kan gaan richten op de toekomst. Het hoge aantal van vijf vinden we teleurstellend, maar wat Achilles'29 betreft zetten we een dikke streep onder de gebeurtenissen van afgelopen jaren en gaan we ons weer bezighouden met de zaken waartoe we zijn opgericht, en dat is voetballen en jeugdig talent opleiden', laat de club in een statement op de website weten. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen