Weinig veranderingen in FIFA-ranking; Oranje blijft op plek 21

15 maart 2018, 10:23

De FIFA heeft de nieuwe wereldranglijst bekendgemaakt, maar veel is er niet veranderd ten opzichte van de laatste keer. Het Nederlands elftal moet het nog altijd doen met de 21ste plaats. In de top 20 is één kleine verandering: Polen schuift een plek op.

De Polen zijn de nieuwe nummer zes van de wereld. Dat gaat niet ten koste van een ander land, want Polen komt in punten gelijk met de andere nummer zes: Spanje. Duitsland voert nog altijd de wereldranglijst aan, gevolgd door Brazilië en Europees kampioen Portugal. Dat de FIFA-ranking bijna ongewijzigd is, heeft te maken met het feit dat de laatste tijd nauwelijks interlands zijn afgewerkt.

Verschuivingen in de FIFA-ranking zullen binnenkort ongetwijfeld wél plaatsvinden. Over een week staan veel oefeninterlands op het programma. Het Nederlands elftal van bondscoach Ronald Koeman krijgt de kans om goede zaken te doen op de wereldranglijst. Op 23 maart neemt Oranje het op tegen nummer zestien Engeland, drie dagen later staat het oefenduel met nummer drie Portugal op het programma.

Check hier de FIFA-ranking

Hoe werkt de wereldranglijst van de FIFA precies?

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen