Sevilla straft met zege verdedigende tactiek van Mourinho knap af

13 maart 2018, 22:42   Bijgewerkt: 13 maart 2018, 23:02

Sevilla heeft voor een verrassing gezorgd door Manchester United uit te schakelen in de Champions League. De Spanjaarden wonnen in Manchester met 1-2. Invaller Wissam Ben Yedder was de grote man aan de kant van de bezoekers. Hij viel twintig minuten voor tijd in; zijn ploeg stond een kleine tien minuten later door twee goals van hem op een 0-2 voorsprong. Romelu Lukaku zorgde nog voor de aansluitingstreffer, maar hij kon de laffe tactiek van José Mourinho niet redden.

{image[324763][right-half][]}Weinig enerverende eerste helft

Wie naar het Theatre of Dreams was gekomen om de thuisploeg er vanaf de eerste minuut vol op te zien klappen, was helaas zowel letterlijk als figuurlijk aan het verkeerde adres. De openingsfase was afwachtend van beide ploegen. Sterker nog, naarmate het eerste bedrijf vorderde deden de gasten meer en meer van zich spreken. Dat leverde, naast een kopbal op het dak van het doel van Joaquin Correa, aanvankelijk vooral ballen op waarbij het publiek de rol van doelman innam. Het leidde verder nog tot één vermeldenswaardige kans. Luis Muriel schoot vanaf de linkerkant vlak voorlangs het doel van David de Gea.

In de laatste tien minuten voor het rustsignaal liet Manchester United zich meer gelden. Marouane Fellaini was het dichtst bij een doelpunt. Na een combinatie met Alexis Sánchez schoot Marouane Fellaini aan de linkerkant in de zestien hard in de korte hoek. Sevilla-doelman Sergio Rico had echter een prima redding in huis. Hij nam de uitblinkende rol van De Gea in de eerste wedstrijd feilloos over. Verder dan dat kwamen de Engelsen, waarbij Paul Pogba wegens een lichte blessure niet in de basis stond, niet.

{image[324761][right-half][]}Gouden wissel

Na rust was er binnen vijf minuten aan beide kanten een grote kans te noteren. Eerst was het Correa die op aangeven van Pablo Sarabia vrij in de zestien kwam. Correa treuzelde echter, waardoor de thuisploeg uit kon verdedigen. Aan de andere kant was Jesse Lingard enkele minuten later dicht bij het openingsdoelpunt, maar het lage, diagonale schot van de Engelsman ging voorlangs.

Vervolgens waren er een tijd lang geen grote kansen te noteren. Dat veranderde met de invalbeurt van Ben Yedder. De Sevilla-aanvaller stond koud twee minuten in het veld en deed dát wat de rest zeventig minuten lang niet was gelukt: scoren. De Fransman nam de bal bij het openingsdoelpunt prima aan in de zestien en verschalkte De Gea met een schot in de rechterhoek: 0-1. Twee minuten later was diezelfde Ben Yedder opnieuw de plaaggeest voor Manchester United. Dit keer kopte hij van dichtbij binnen: 0-2. Kevin Blom - als onderdeel van het team Danny Makkelie - zag daarbij, staand op de achterlijn, prima dat de bal in zijn geheel de doellijn had gepasseerd.

Dat was niet de eindstand. Lukaku schoot een kleine tien minuten voor tijd van dichtbij snoeihard een corner binnen. Het Engelse publiek hoopte in het vervolg op een miraculeuze ontsnapping, maar die bleef uit. Een grote teleurstelling voor manager Mourinho en zijn team, dat door enkele kenners als kansrijk werd geacht voor het winnen van de Champions League. De achtste finale is echter het eindstation, voor de ploeg met de grootste begroting in Europa. Het zal de Portugese manager op veel kritiek komen te staan, mede omdat hij wederom erg verdedigend speelde. Bovendien is het weer een prijs die ze niet kunnen pakken dit seizoen. De complimenten gaan terecht naar Sevilla, dat voor het eerst in de historie deze ronde van de CL overleefden. 

[photo,112595,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen