Twente houdt rekening met degradatie achter schermen

13 maart 2018, 17:16   Bijgewerkt: 13 maart 2018, 17:52

FC Twente heeft de komende maanden maar één doel: handhaving in de Eredivisie. In dat kader werd deze week besloten om de focus van Jan van Halst en trainer Gertjan Verbeek volledig op de club uit Enschede te richten. René Takens, voorzitter van de Raad van Commissarissen, geeft uitleg over de gesprekken die plaatsvonden en geeft aan dat er ook rekening wordt gehouden met het worst-case scenario: degradatie.

In eerste instantie geeft hij aan dat het overleg tussen de bestuurders niet anders ging dan normaal. "Maar door de huidige sportieve prestaties krijgen die overleggen natuurlijk wel een wat andere lading", legt Takens uit op de clubsite. "Gertjan heeft ons meegenomen naar de huidige situatie rond het eerste elftal en aangegeven dat er goede en stevige gesprekken zijn gevoerd met de selectie en de staf over hoe we samen de komende wedstrijden in willen gaan."

Dat moet uiteindelijk zorgen voor handhaving, vindt Takens en FC Twente. "Helaas is de voetbalwereld geen exacte wetenschap en zijn we soms afhankelijk van een bal op de paal of lat, maar daar waar we invloed op uit kunnen oefenen doen we dat. Dat geldt voor ons allemaal bij FC Twente. Verder werken we natuurlijk diverse scenario's uit, wat er volgend jaar anders kan en waaronder helaas ook een degradatiescenario. De club heeft al verschillende zware stormen doorstaan waarbij we met zijn allen achter de club zijn blijven staan. Dat zal nu ook moeten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen