Man City zet nieuwe stap dankzij dubbelklapper Silva

12 maart 2018, 23:01

Bij afwezigheid van de geblesseerde Sergio Agüero heeft David Silva de rol van doelpuntenmaker van Manchester City op zich genomen. De Spaanse middenvelder scoorde twee keer op bezoek bij Stoke City en dat was voldoende voor de koploper op met 0-2 te zegevieren.

Bij Stoke City stond Bruno Martins Indi in de basis en was Erik Pieters, zoals vaker de laatste weken, niet van de partij. Martins Indi zag dat de bezoekers al na tien minuten de leiding namen. David Silva drukte met links beheerst af na een snel lopende aanval. Man City was zoals verwacht de bovenliggende partij en kwam kort na het fluitsignaal voor de tweede helft ook op 0-2. David Silva werkte knap binnen na een hoge pass van Gabriel Jesus. In het restant van het duel kwam de overwinning van de bezoekers niet meer in gevaar.

Koploper Manchester City heeft nu zes van de laatste zeven Premier League-wedstrijden gewonnen en kan buigen over een voorsprong van zestien punten op Manchester United.