Steijn is trots: "Dit is belangrijker dan een paar punten"

12 maart 2018, 17:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

VVV-Venlo is officieel nog niet veilig in de Eredivisie, maar moet het komend weekend wel stellen zonder aanvaller Lennart Thy. De Duitse spits ontbreekt tegen PSV omdat hij een leven van een leukemiepatiënt gaat proberen te redden. De aanvaller ondergaat deze week namelijk een stamceltransplantatie in Duitsland. Trainer Maurice Steijn is trots.

Thy nam zelf contact op met zijn oefenmeester. "Zoiets heb ik nog nooit eerder meegemaakt. Ik schrok eerst, dacht dat er iets met Lennart zelf was", zegt Steijn tegen Voetbal International. "Maar hij legde uit hoe het zat, en dat hij misschien een mensenleven kan redden. Dat betekende wel dat we hem even kwijt zouden zijn. Lennart is één van onze beste spelers, en wij zijn nog steeds niet officieel veilig, maar dit is veel belangrijker dan een voetbalwedstrijd of een paar punten."

"Het is typerend voor Lennart, een heel intelligente en sociale jongen. Hij denkt verder dan voetbal. Hopelijk kan hij met zijn daad werkelijk een leven redden. Wat hij in ieder geval bereikt is dat er meer aandacht komt voor deze ziekte. Ik ben ongelooflijk trots op hem", besluit de trainer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen