Vormer is een twijfelgeval voor Oranje: "Maar als ik fit ben, ga ik"

12 maart 2018, 09:25

Ruud Vormer is, mocht hij opgeroepen worden, nog een twijfelgeval voor het Nederlands elftal. De middenvelder van Club Brugge maakte afgelopen weekend de winnende goal tegen STVV, maar kwam niet pijnvrij uit de strijd in de Belgische competitie. Toch blijft hij hopen op Oranje.

"Als ik fit ben, dan ga ik. Maar als dat niet het geval is, dan gaan we overleggen met de club. Bovendien is het eerst nog afwachten of ik wel geselecteerd word", vertelt hij op de clubsite over een mogelijke oproep van bondscoach Ronald Koeman. "We mogen in elk geval geen onnodige risico's nemen. We moeten immers klaar zijn voor de play-offs."

Verder roemde Vormer ook ploeggenoot Kenneth Vermeer, die de nul hield dankzij enkele knappe reddingen. "Ik ben ook blij voor Kenneth Vermeer. Hij had enkele superreddingen, dus deze overwinning is voor een groot deel aan hem te danken. In de eerste helft toonden we te weinig, maar ik heb geen idee hoe dat kwam. Tijdens de rust heeft de coach de groep bijeengeroepen en duidelijk gemaakt dat we uit een ander vaatje moesten tappen. Dat is ook gelukt."

De Nederlandse goalie sloot zich aan bij de worden van de captain en was blij om belangrijk te zijn. "Ik probeer gewoon mijn best te doen. Ik wil belangrijk zijn voor het team en dat is gelukt. Als team moeten we gewoon voor dat ene doel gaan en dat is kampioen worden. Ik weet wat ik kan en als ploeg weten we ook wat we kunnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen