Veltman baalt van plek op de bank: "Had mezelf opgesteld"

11 maart 2018, 19:35

Joël Veltman werd zondag bij Ajax tegen sc Heerenveen in de Eredivisie gepasseerd ten faveure van Rasmus Kristensen. De aanvoerder van de Amsterdammers is zijn basisplaats onder Erik ten Hag dus verloren en toen hij alsnog binnen de lijnen kwam, werd hij uitgefloten door zijn eigen fans. "Ik praat liever over de supporters die wel voor me klapten", aldus de Ajacied.

Toen hij ging warmlopen kreeg hij van enkele fans nog wel een openlijke steunbetuiging. Dat deed hem goed, maar echt vrolijk was hij ondanks de winst na het duel logischerwijs niet. "Ik heb me weleens beter gevoeld", vertelde hij in de mixed-zone over de keuze van Ten Hag om hem te passeren. "De trainer heeft me verteld waarom ik niet speelde. Of ik het daar mee eens was? Natuurlijk niet. Ik had mezelf wel opgesteld. De reden voor het passeren kun je het beste aan Erik zelf vragen."

Drive

De Ajax-coach gaf aan meer drive te willen aan de rechterflank. Dat kreeg Veltman ook als uitleg te horen. "Ik had geen hesje aan tijdens de partij, dus dan weet je dat je niet speelt. Dat heeft de trainer ook nog aan mij uitgelegd. Natuurlijk erg balen, maar ik moet laten zien dat ik mezelf weer in het elftal kan voetballen. Dan maakt het niet uit op welke positie dat is." Tegen sc Heerenveen viel Veltman in als centrale verdediger voor Maximilian Wöber.

Dat deed hij onder een fluitconcert van zijn eigen fans. "Gelukkig waren er ook een aantal die applaudisseerden toen ik ging warmlopen", aldus Veltman, die wel erg baalde van het fluitconcert. Hij had het gevoel als schuldige gezien te worden voor de matige prestaties van de laatste weken van de Amsterdammers. Met hem liep Ajax in de laatste minuten tegen Heerenveen overigens nog wel uit naar 4-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen