Juventus dendert door, De Roon bezorgt Atalanta zege

11 maart 2018, 17:01   Bijgewerkt: 11 maart 2018, 17:09

Het is ook Udinese niet gelukt om Juventus een halt toe te roepen. De club uit Turijn verkeert in topvorm en versloeg zondagmiddag voor eigen publiek de middenmoter met 2-0. Door de zege is Juventus weer de koploper in de Serie A, al komt grote concurrent SSC Napoli later op de zondag nog in actie tegen Inter. In Bologna boekte Atalanta een late 0-1 overwinning door een doelpunt van Marten de Roon.

Juventus - Udinese 2-0

In Turijn bleek Udinese zondagmiddag niet opgewassen tegen Juventus. Erg gek is dat niet, want de Oude Dame is al maanden ongenaakbaar in de Serie A. De laatste keer dat Juventus punten liet liggen was op 9 december, toen het thuisduel met Inter in 0-0 eindigde. Zondag boekte het team van trainer Massimiliano Allegri de elfde competitiezege op rij door met 2-0 te winnen. Grote man bij Juventus werd Paulo Dybala, die beide doelpunten voor zijn rekening nam.

Bologna – Atalanta 0-1

Het is een mooie week voor Marten de Roon. De middenvelder werd woensdag door Ronald Koeman opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal, zondag vervulde De Roon een heldenrol voor zijn club Atalanta. Met een bekeken schot maakte de oud-speler van Sparta Rotterdam en sc Heerenveen zeven minuten voor tijd het enige doelpunt in en tegen Bologna: 0-1.

Cagliari – Lazio 2-2

Een andere Nederlander, Stefan de Vrij, maakte een minder mooie middag mee. De verdediger van Lazio speelde op bezoek bij Cagliari met 2-2 gelijk. De club uit Rome kwam in de eerste helft op achterstand door een doelpunt van Leonardo Pavoletti, maar door eigen doelpunt van Luca Ceppitelli stond al snel de 1-1 op het scorebord. Een kwartier voor tijd leek Nicolò Barella vanaf de strafschopstip de winnende goal te maken, maar vlak voor tijd zorgde Ciro Immobile ervoor dat de wedstrijd zonder winnaar eindigde.

Crotone – Sampdoria 4-1

Verrassend was ook de uitslag bij Crotone - Sampdoria: 4-1. De thuisploeg vecht tegen degradatie en pakte zondag drie heel belangrijke punten tegen subtopper Sampdoria. Na iets meer dan een halfuur spelen was de wedstrijd al beslist door goals van Marcello Trotta (twee keer) en Adrian Stoian. Na rust deed Sampdoria via Duván Zapata nog wel wat terug, maar vlak voor tijd werd de wedstrijd definitief beslist door een eigen doelpunt van Matías Silvestre.