Pak slaag in Utrecht voor Vitesse en blunderende Pasveer

11 maart 2018, 16:26

FC Utrecht heeft de aanval van Vitesse op de vierde plaats vol overtuiging afgeslagen. De gasten uit Arnhem leken zich zondagmiddag nog te herpakken na een armetierige eerste helft op het moeilijk bespeelbare veld, maar schoten zichzelf uiteindelijk in de voet: 5-1. Vitesse-doelman Remko Pasveer groeide uit tot de schlemiel van de middag door twee doelpunten cadeau te doen aan de Domstedelingen. FC Utrecht komt op 47 punten en vergroot het gat met de Arnhemmers tot zes punten.

Vitesse moest het doen zonder de geblesseerde rechtsbuiten Roy Beerens, die vervangen werd door verdediger Maikel van der Werff. De behoudend spelende Arnhemmers kwamen voor rust nauwelijks van de eigen helft af, maar kwamen het eerste half uur zonder problemen door. De eerste grote scoringskans was ook voor Vitesse, maar een schitterende vrije trap van Mason Mount eindigde tegen de paal.

Meer hachelijke momenten voor het Utrecht-doel konden echter niet genoteerd worden en de thuisploeg sloeg in de slotfase hard toe. Thulani Serero liet zich in zijn eigen strafschopgebied kinderlijk eenvoudig aftroeven door Yassin Ayoub, die Willem Janssen bediende: 1-0. Op slag van rust stond Fankaty Dabo aan de verkeerde kant te dekken bij Zakaria Labyad, die een aan het eind stond van een prima uitgespeelde aanval.

Direct na de rust waren de veldverhoudingen honderdtachtig graden gedraaid. Vitesse kwam een stuk scherper uit de kleedkamer dan het lakse FC Utrecht en Navarone Foor zorgde met een heerlijke krul in de verre hoek voor de 2-1. De Arnhemmers leken serieus op jacht te kunnen naar de gelijkmaker, totdat Pasveer roet in het eten gooide. De doelman liet een voorzet van Ayoub op onbegrijpelijke wijze glippen en Sander van de Streek kon de 3-1 maken.

Het beslissende gat was geslagen en FC Utrecht legde de tegenstander nog verder op de pijnbank. Ayoub kon uit een hoekschop de vierde treffer binnen tikken en strafte even later een volgende blunder van de uitglijdende Pasveer af: 5-1. 

Opstellingen en beoordelingen*

FC Utrecht: David Jensen 7; Sean Klaiber 6.5, Ramon Leeuwin 6 (46. Dario Dumic 6.5), Willem Janssen 7, Mark van der Maarel 7; Mateusz Klich 5.5, Rico Strieder 5.5 (85. Anouar Kali -), Sander van de Streek 6, Yassin Ayoub 7.5; Gyano Kerk 6, Zakaria Labyad 6.5 (73. Urby Emanuelson -)

Vitesse: Remko Pasveer 3; Fankaty Dabo 4 (80. Thomas Oude Kotte -), Guram Kashia 6, Maikel van der Werff 5, Matt Miazga 5.5, Lassana Faye 4.5 (46. Vyacheslav Karavaev 5.5); Navarone Foor 6, Mason Mount 6.5, Thulani Serero 4; Tim Matavz 5 (67. Luc Castaignos 4.5), Bryan Linssen 5.5

Man of the match: Yassin Ayoub

*Spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen