NAC Breda boekt belangrijke zege in agressief duel bij ADO

10 maart 2018, 20:35

Op bezoek bij ADO Den Haag heeft NAC Breda belangrijke punten gepakt in de strijd tegen degradatie. Voor rust wist het de wedstrijd al te beslissen met twee goals en een rode kaart voor Wilfried Kanon: 0-2. De tweede helft werd vooral overschaduwd door spreekkoren aan het adres van scheidsrechter Danny Makkelie. De arbiter legde het duel zelfs even stil.

Want de scheidsrechter kon in Den Haag eigenlijk niets goed doen. Hij floot vlak voor rust terecht voor een strafschop nadat NAC-spits Umar Sadiq sterk aan de bal bleef en werd neergehaald door Kanon. De bal ging op de stip en Kanon moest vertrekken, terwijl Thierry Ambrose niet faalde vanaf elf meter: 0-2.

Gelukkig kon de wedstrijd vervolgens worden uitgespeeld zonder nare verwensingen aan het adres van de arbiter. ADO was opvallend genoeg sterker in het laatste halfuur, ondanks het tiental. Het kreeg nog twee goede kansen, maar het was niet bepaald een Haagse avond. NAC klimt een plek en staat nu dertiende, ADO blijft achtste.

Opstellingen en beoordelingen*

ADO: Robert Zwinkels 7; Tyronne Ebuehi 6, Tom Beugelsdijk 4 (39. Nick Kuipers 6), Wilfried Kanon 4, Aaron Meijers 6; Danny Bakker 6, Abdenasser El Khayati 6, Lex Immers 7; Elson Hooi 6, Björn Johnsen 6, Erik Falkenburg 6 (45. Donny Gorter 5).

NAC: Nigel Bertrams 7; Fabian Sporkslede 7, Pablo Marí 7, Arno Verschueren 7, Angeliño 6; Mounir El Allouchi 8 (82. Gianluca Nijholt -), Manuel García 8, Karol Mets 7; Thomas Agyepong 6, Thierry Ambrose 7 (71. Giovanni Korte 5), Umar Sadiq 8.

Man of the match: Mounir El Allouchi

*Spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling