Buitenland: PSG spoelt vieze smaak weg, Besiktas wint

10 maart 2018, 18:52

Paris Saint-Germain heeft zaterdag de vieze nasmaak van de midweekse Champions League-uitschakeling weten weg te spoelen. Hekkensluiter FC Metz werd in Parijs al voor rust opzij gezet: 4-0.

PSG werd midweeks geklopt door Real Madrid in de Champions League, maar blijft in eigen land een klasse apart. Tegen Metz stond het bij rust al 4-0. Thomas Meunier maakte na vijf minuten de eerste van de wedstrijd én zijn seizoen, waarna Christopher Nkunku het heft in handen nam. Tussen de 20ste en de 28ste minuut scoorde de twintigjarige middenvelder twee keer. Vorige week was hij ook al trefzeker geweest tegen Troyes. Kylian Mbappé maakte voor rust ook nog de 4-0. Thiago Silva bepaalde de eindstand in de slotfase op 5-0. PSG heeft nu zeven competitieduels op rij gewonnen en kreeg in zes duels daarvan geen goal tegen.

Besiktas wint van Genclerbirligi

Na de overwinning van maandag op Trabzonspor heeft Besiktas zaterdag wederom een driepunter genoteerd in de Süper Lig. Dankzij een doelpunt van Anderson Talisca in de tweede helft werd Genclerbirligi op een 1-0 nederlaag getrakteerd. Besiktas staat tweede in Turkije, maar zowel nummer één Galatasaray als nummer drie Istanbul BB heeft evenveel punten. Jermain Lens en Ryan Babel stonden vanavond in de basis.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!