Everton wint overtuigend van Brighton, Klaassen is terug

10 maart 2018, 17:55   Bijgewerkt: 10 maart 2018, 18:04

Eindelijk heeft Davy Klaassen weer eens speelminuten gemaakt voor Everton. De Nederlandse middenvelder werd de afgelopen maanden niet gebruikt door Sam Allardyce, maar heeft zaterdag wel mogen invallen tegen Brighton & Hove Albion. Het waren zijn eerste speelminuten sinds september. Everton was heer en meester tegen de promovendus en won met 2-0.

Everton - Brighton & Hove Albion 2-0

Everton en Brighton stonden voorafgaand aan hun duel in punten gelijk, maar het verschil was zaterdag groot. Everton was sterker en kwam na een uur spelen op 1-0. Theo Walcott werkte een scherpe voorzet tegen de touwen. Een kwartier later gooide Cenk Tosun het duel in het slot door onderkant lat hard raak te pegelen. Wayne Rooney had het nog mooier kunnen maken, maar miste in de slotfase een strafschop. Klaassen maakte dat van dichtbij mee, aangezien hij in de 84ste minuut het veld mocht betreden. Ook Jürgen Locadia stond toen al op de grasmat; hij kwam twintig minuten voor tijd binnen de lijnen. Davy Pröpper speelde de hele wedstrijd en zag dat Brighton het duel met tien man afmaakte door een rode kaart van Anthony Knockaert.

West Ham United - Burnley 0-3

Subtopper Burnley heeft zaterdag met 0-3 uitgehaald bij West Ham United. Tijdens een onrustige wedstrijd, waarin supporters meerdere keren het veld betraden, eindigde het in 0-3. Alle doelpunten vielen in de laatste 25 minuten van het duel. Ashley Barnes nam één doelpunt voor zijn rekening, Chris Wood twee. Burnley komt door de zege op twee punten van nummer zes Arsenal.

Newcastle United - Southampton 3-0

Newcastle United heeft na de knappe overwinning op Manchester United zaterdag wederom een thuiszege geboekt. In de degradatiekraker tegen Southampton werd er sprankelend met 3-0 gewonnen. Chelsea-huurling Kenedy schoot al na twee minuten knap raak en verdubbelde de marge na een halfuur spelen. Matt Richie maakte vervolgens in de tweede helft het Newcastle-feestje compleet door de 3-0 te maken. Southampton staat slechts één plaats boven de degradatieplekken. Wesley Hoedt stond vandaag in de basis en kreeg een gele kaart.

West Bromwich Albion - Leicester City 1-4

West Bromwich Albion blijft nog altijd stevig op de laatste plaats staan in de Premier League. Het kwam thuis tegen Leicester City via Salomon Rondon nog wel op voorsprong, maar in het restant van de wedstrijd haalde Leicester behoorlijk uit. Een volley van Jamie Vardy betekende de 1-1, terwijl Riyad Mahrez een kwartier na rust de voorsprong regelde voor Leicester. Kelechi Iheanacho en Vicente Iborra deden de score vervolgens nog verder oplopen. Leicester is een stevige middenmoter en staat achtste.