Robben draagt bij aan grote zege, 'Oranje' Wolfsburg onderuit

10 maart 2018, 17:32   Bijgewerkt: 10 maart 2018, 17:39

Bayern München heeft zaterdagmiddag de koppositie in de Bundesliga verder verstevigd. Zoals wel vaker de afgelopen seizoenen werd het noodlijdende Hamburg SV met een grote nederlaag huiswaarts gestuurd: 6-0. Het Nederlands getinte VfL Wolfsburg kende een slechte middag. Op bezoek bij 1899 Hoffenheim ging de Duitse degradatiekandidaat met 3-0 onderuit.

Bayern München – Hamburger SV 6-0

Dat Bayern München de titel in de Bundesliga prolongeert, staat zo goed als vast. Voor eigen publiek liet het team van trainer Jupp Heynckes geen spaan heel van Hamburger SV. Al na twintig minuten spelen stond een 3-0 stand op het scorebord. Franck Ribéry en Robert Lewandowski (twee keer) waren de makers van de doelpunten voor rust. In de tweede helft deed Bayern er via Arjen Robben en wederom Ribéry en Lewandowski nog een schepje bovenop: 6-0. HSV, dat in zwaar weer verkeert, ging de laatste jaren wel vaker hard onderuit in München. De laatste vijf edities eindigden in 9-2, 3-1, 8-0, 5-0 en 8-0.

1899 Hoffenheim – VfL Wolfsburg 3-0

De zorgen van VfL Wolfsburg nemen toe. Voor de vijfde keer op rij slaagden de manschappen van Bruno Labbadia er niet in om een competitiewedstrijd te winnen. Op bezoek bij 1899 ging het Nederlands getinte Wolfsburg met 3-0 onderuit. Bij de bezoekers startten Paul Verhaegh, Jeffrey Bruma en Riechedly Bazoer in de basis. De Nederlandse enclave in Duitse dienst kon een nederlaag niet voorkomen. Voor rust zette Nico Schulz de thuisploeg op 1-0, in de slotfase breidden Serge Gnabry en Joshua Guilavogui (eigen goal) de score uit. Wolfsburg houdt alleen op doelsaldo nummer zestien 1. FSV Mainz onder zich.

Hannover 96 – FC Augsburg 1-3

FC Augsburg deed bij directe concurrent Hannover 96 goede zaken. Door twee doelpunten van Michael Gregoritsch en Gojko Kacar boekte de club uit Augsburg een belangrijke overwinning. Er moet nog een aardig gat gedicht worden, maar FC Augsburg, de nieuwe nummer acht van de Bundesliga, heeft Europees voetbal nog altijd in het vizier. Voor nummer twaalf Hannover zit het seizoen er bijna op. Het team van trainer André Breitenreiter heeft een voorsprong van zeven punten op de degradatieplekken en een achterstand van zeven punten op Europees voetbal.

Overige uitslag

Hertha BSC – SC Freiburg 0-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen