De Roon ziet kansen voor zichzelf bij Nederlands elftal

10 maart 2018, 16:26

Eén van de 33 spelers die is opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal is Marten de Roon. De middenvelder van Atalanta Bergamo merkt dat hij in Italië grote stappen heeft gemaakt. Onder Ronald Koeman hoopt hij meer interlands achter zijn naam te schrijven.

De keuze voor Koeman is een uitstekende, vindt De Roon. "Ik heb eerder weleens uitgesproken dat hij de juiste persoon is", aldus de tweevoudig international in gesprek met NRC. "Koeman is als trainer in staat om buiten de box te denken, buiten dat Nederlandse. En dat moet nu, omdat we geen spelers meer hebben die à la Cruijff in 4-3-3 domineren."

De Roon ging vorig jaar met Oranje mee op trainingsstage. Ondanks dat de concurrentie op het middenveld bij het Nederlands elftal hevig was, merkte hij destijds dat hij iets aan de selectie kon toevoegen. "Toornsta schiet een bal beter binnen, Vilhena heeft een betere techniek, Pröpper draait makkelijker weg en Ramselaar is een groter talent, maar negentig minuten lang achter een tegenstander aan hollen en ballen afpakken, daarin zag ik dat ik mezelf wel onderscheidde."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen