Effectief Manchester United klopt rivaal Liverpool

10 maart 2018, 15:25   Bijgewerkt: 10 maart 2018, 15:30

Manchester United schoot tegen Liverpool slechts twee keer tussen de palen, maar dat was zaterdag voldoende voor de zege (2-1) in de North West Derby. Grote man was Marcus Rashford met twee doelpunten. Behalve de prestige, heeft de ploeg van José Mourinho de tweede plaats nu stevig in handen.

Liverpool had grote problemen met de goed georganiseerde defensie van Manchester United. The Reds hadden de bal, maar vonden maar geen gaatje. Typerend was dat Mohamed Salah totaal onzichtbaar was. In de spaarzame aanvallen toonde United zich met Rashford uiterst effectief. De vlugge aanvaller had na lange tijd weer een basisplaats en betaalde het vertrouwen terug.

Rashford hielp zijn ploeg uit het niets aan een 1-0 voorsprong. Romelu Lukaku kreeg een doeltrap van David de Gea bij de Engelsman, die Trent Alexander-Arnold uitkapte en overtuigend raak schoot. Na een kansje van Virgil van Dijk (een mislukte kopbal) was het opnieuw Rashford.

Juan Mata verloor in de zestien de bal, maar het leder kwam in de voeten van Rashford. Omdat doelman Loris Karius uit positie was, kon de aanvaller eenvoudig raak schieten. Het enige wat United hoefde te doen, was de bekend bus te parkeren en tegenhouden. 

Door een eigen doelpunt van Eric Bailly kreeg Liverpool wel de aansluitingstreffer. Ongelukkig werkte de verdediger de bal in zijn eigen doel. Liverpool was terug in de wedstrijd, maar ook na het inbrengen van Georginio Wijnaldum en een omsingeling van Manchester United konden de bezoekers een nederlaag niet afwenden.

Het verschil tussen Manchester United en Liverpool is nu vijf punten. Liverpool kan de derde plaats kwijtraken aan Tottenham Hotspur.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen