Ronaldo helpt Real Madrid aan moeizame zege op Eibar

10 maart 2018, 14:50

Dankzij Cristiano Ronaldo heeft Real Madrid zaterdag een moeizame zege geboekt op Eibar (1-2). De Portugees maakte beide doelpunten in het duel waar de thuisploeg minimaal een punt had verdiend. De ploeg van Zinedine Zidane staat door de overwining steviger op de derde plaats.

Eibar schoot vroeg op de zaterdagmiddag uit de startblokken. De gastheren hadden de bal, waren dominant en kregen ook mogelijkheden op de openingstreffer. Door het spelbeeld kwam de 0-1 van Real Madrid ook enigszins uit de lucht vallen. Anaitz Arbilla verloor de bal en de Koninklijke schakelde snel om. Luka Modric bezorgde de bal door de lucht bij Cristiano Ronaldo, die de bal goed meenam en afrondde.

Real Madrid bleef zijn handen volhouden aan Eibar. De gasten moesten in de tweede helft buigen voor de thuisploeg. Vroeg in de eerste helft kopte Ivan Ramis vanuit een corner verdiend de gelijkmaker op het scorebord.

Beide ploegen speelden een open slotfase, met kansen voor beide ploegen. Het was Real Madrid dat erin slaagde het duel naar zich toe te trekken. Ronaldo behoedde met een kopbal de Champions League-houder voor puntenverlies.

Real blijft derde, met vier punten achterstand op nummer twee Atlético Madrid. Valencia volgt de Madrilenen op vier punten.