Pereiro zelfbewust: "Ik moet een constanter niveau laten zien"

10 maart 2018, 11:51

Gastón Pereiro is een merkwaardige voetballer: soms is hij onzichtbaar, maar in topduels staat de Uruguayaan van PSV zijn mannetje. Het is wisselvalligheid troef. Na zelfs vijf wedstrijden achter elkaar zonder speeltijd, leefde Pereiro twee weken geleden tegen Feyenoord helemaal op.

"Daar moet natuurlijk verandering in komen", zegt Pereiro in het Eindhovens Dagblad. "Niet in het feit dat ik in de wedstrijden tegen Ajax en Feyenoord iets kan laten zien, maar de andere duels leveren uiteraard net zoveel punten op. Als er een mooie sfeer of een groot belang aan een wedstrijd zit, leef ik vaker op. Op het veld voel je ook de rivaliteit op de tribunes. Ik mag in de andere duels niet meer wegzakken en moet meer bij het spel betrokken zijn. Of het zoals zaterdag tegen Willem II is of een andere ploeg, maakt niet uit. Ik moet een constanter niveau laten zien en daar ben ik me ook van bewust. Met de trainers heb ik hier ook over gesproken en ze verlangen dat terecht van me."

De lijn van het duel met Feyenoord wil de Zuid-Amerikaan doortrekken. "Of het mijn karakter is dat ik in de ene wedstrijd heel zichtbaar ben en soms een stuk minder? Ik moet volledig geconcentreerd zijn en blijven, dat is het denk ik vooral. Ik ben het er wel mee eens dat ik in sommige wedstrijden meer kan laten zien en probeer dat echt te veranderen. In de periode dat ik niet speelde, heb ik voor mijn gevoel nog harder getraind dan anders. Juist omdat je dan de wedstrijdmomenten niet hebt, moet je er harder tegenaan gaan."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen