Transferweekje: Van Drongelen, Viergever en Vitesse

10 maart 2018, 12:45

Transfergeruchten blijven op volle toeren komen. Door de bomen kunnen we soms het bos niet meer zien, maar het ene gerucht is uiteraard serieuzer dan de ander. Daarom heeft FCUpdate.nl de wekelijkse transferrubriek 'Transferweekje' gelanceerd. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

{image[320678][right-half][]}Ajax komt terug voor Van Drongelen

Met de naderende (historische) degradatie van Hamburger SV uit de Bundesliga, dreigt een spelersexodus. Meerderen gaan Die Rothosen verlaten, onder meer Rick van Drongelen staat op de nominatie te vertrekken. De pas negentienjarige verdediger kan in de Bundesliga blijven, zijn carrière vervolgen in de Premier League of kiezen voor een opvallende terugkeer in de Eredivisie. Volgens BILD is Ajax één van de clubs die Van Drongelen op de korrel heeft. De Amsterdammers kwamen in de winter al met zeven miljoen euro voor Van Drongelen op de proppen, zo luiden de berichten. Ajax waagt een nieuwe poging als HSV degradeert. Nog geen jaar geleden maakte HSV drie miljoen euro over op de bankrekening van Sparta.

{image[322723][right-half][]}PSV volgt Viergever

Niet voor de eerste keer duikt de naam van Nick Viergever op in Eindhoven. Volgens het Eindhovens Dagblad is de Ajacied een van de opties om de verdediging van PSV te versterken. Op papier is het in ieder geval een mooie optelsom: PSV zoekt al tijden een linksback, Viergever is na dit seizoen gratis op te halen in Amsterdam en hij kan ook nog eens centraal uit de voeten. De Eredivisie-koploper zal met een goed verhaal moeten komen om Viergever uit handen te houden van buitenlandse clubs. Of gaat Ajax – tegen de verwachting in - het aflopende contract verlengen?

{image[306604][right-half][]}Geen Steijn, maar Slutsky voor Vitesse

De Russische impact bij Vitesse wordt alsmaar groter. Ieder moment kunnen de Arnhemmers de aanstelling van Leonid Slutsky als opvolger van Henk Fraser officieel maken. De beleidsbepalers in het Gelredome draaien ook niet meer om die hete brij heen: de 46-jarige Rus komt. Maar in hoeverre zijn Joost de Wit (directeur) en Marc van Hintum (technisch directeur) nog die beleidsbepalers? Hans Kraay jr. claimde vrijdag bij FOX Sports dat de spelers van Vitesse Maurice Steijn (VVV-Venlo) wilden. "Niemand heeft meer iets te vertellen. Iedereen weet hoe het daar werkt."

{image[324601][right-half][Henk van Stee]}Sparta druk bezig met volgend seizoen

Op welk niveau Sparta volgend seizoen ook speelt, de club is druk in de weer met de toekomst. De Kastheelheren zijn druk doende met hun technische hart. Deze week werd duidelijk dat Henk van Stee de nieuwe technische baas moet worden. Op korte termijn hoopt Sparta op witte rook. Eerste belangrijke klus voor Van Stee is de aanstelling van een opvolger van Dick Advocaat, die na dit seizoen weer vertrekt. Volgens De Telegraaf kijkt Sparta in die zoektocht ook naar Fred Grim. Hij kwam als assistent samen met Advocaat naar Het Kasteel. Het is niet onlogisch dat de oud-doelman in het nieuwe seizoen doorschuift. Ondertussen praat Sparta met Leo Beenhakker. Don Leo werd dit seizoen binnengehaald als technisch adviseur. De club hoopt snel op duidelijkheid over een nieuwe rol van Beenhakker bij Sparta.

{image[324664][right-half][]}Juventus aast op Bellerin

Juventus is de volgende aasgier die boven het Emirates Stadium cirkelt voor Héctor Bellerin. Arsenal hield de 22-jarige rechtsback eerder uit handen van FC Barcelona en Manchester City, en krijgt nu Juventus voor de deur. Volgens kwaliteitskrant The Guardian denkt dat Oude Dame komende zomer tot een overeenkomst te kunnen komen. Bellerin is in bezit van een langdurig contract tot medio 2023, maar vraagt zich ondertussen af wat wijsheid is voor zijn carrière. Ook de Spanjaard ziet dat sommige spelers die Arsenal verlieten, hun carrière elders een boost kreeg. Alex Oxlade-Chamberlain is het meest sprekende voorbeeld. Als Bellerin ook die nieuwe uitdaging wil, staat Juventus te popelen. Prijskaartje: minstens vijftig miljoen euro.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen