De Ligt: "Voor jonge jongen is Europees voetbal belangrijk"

10 maart 2018, 08:41

Matthijs de Ligt wil ook volgend seizoen voor Ajax spelen, maar dat hangt ook af van het wel of niet bereiken van het hoofdtoernooi van de Champions League of de Europa League. De achttienjarige verdediger vindt dat voor zijn ontwikkeling een must. Dit seizoen ontbraken de Amsterdammers in de groepsfase.

"Voor een jonge jongen is het belangrijk om Europees voetbal te spelen", zegt De Ligt in De Telegraaf. "Het liefst natuurlijk Champions League, maar anders moet het sowieso de groepsfase van de Europa League zijn. Een jaar zoals dit kan nog voor een jonge speler, maar een tweede seizoen wordt problematisch."

Als De Ligt een scenario mag kiezen, kiest het talent voor een afscheid met de landstitel. "Ajax is mijn favoriete club, ook de club waar ik ben opgegroeid, maar ik moet ook aan mijn eigen carrière denken. Voorlopig is dit echter de beste optie. En het zou heel mooi zijn om met een schaal in mijn handen afscheid te nemen. Dat het nu ook weer niet lijkt te lukken om kampioen te worden, knaagt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen