Seedorf verliest weer met Deportivo en scoort niet

9 maart 2018, 23:04   Bijgewerkt: 10 maart 2018, 09:38

Clarence Seedorf heeft in de Primera Division wederom niet gewonnen met Deportivo La Coruña. Op bezoek bij het verrassend goed presterende Girona, dat voor het eerst op het hoogste niveau in Spanje speelt, werden twee vrije trappen de ploeg van onze landgenoot fataal vrijdagavond: 2-0.

Bij de eerste treffer van de thuisploeg, van Cristhian Stuani, ging Seedorfs keeper niet helemaal vrijuit. Goalie Rubén Martínez hield de inzet die volgde uit een vrije trap van Girona weliswaar uit het doel, maar stompte hem prompt voor de voeten van Stuani. De aanvaller wist wel raad met dit buitenkansje en tikte de openingsgoal binnen. Ook bij de tweede treffer ging het mis na een vrije trap van grote afstand voor Girona. Ditmaal hield Martínez de bal in eerste instantie al niet meer tegen: Juanpe kopte de bal van Alejandro Granelli rechtstreeks binnen. En daardoor was het duel al na een uur gespeeld en worden de wolken boven trainer Seedorf steeds donkerder.

Sinds zijn aanstelling pakte Deportivo namelijk slechts één punt en maakte het evenveel doelpunten in zes duels. Omdat een doelpunt maken ook vrijdagavond weer niet lukte, werd er uiteindelijk kansloos verloren. Deportivo blijft daardoor negentiende met even zoveel punten, al is de achterstand op Levante met twee punten nog te overzien. Wel heeft de volledige concurrentie (hekkensluiter Málaga, Las Palmas en Levante) nog een extra duel te spelen. Voor Girona is de driepunter wederom een opsteker in toch al een topseizoen: zij staan inmiddels op de zesde plaats, met nummer vijf Sevilla op slechts twee punten voor zich.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen