FSV Mainz met Nigel de Jong onderuit tegen Schalke 04

9 maart 2018, 22:35

Nigel de Jong heeft vrijdagavond een nederlaag van 1. FSV Mainz niet kunnen voorkomen. De Nederlandse middenvelder begon eindelijk weer eens in de basisopstelling bij de nummer zestien van de Bundesliga, maar kon niet voorkomen dat Daniel Caligiuri het bezoekende Schalke 04 aan de overwinning hielp: 0-1.

Tien minuten na de pauze soleerde de aanvaller op prachtige wijze door de verdediging van Mainz, waar De Jong als middenvelder kort voor speelde. Voor het eerst in drie wedstrijden in de Bundesliga, waarvan Mainz er overigens geen enkele verloor, kreeg de Nederlander weer eens speelminuten en dus zelfs een basisplaats.

De hele wedstrijd maakte hij overigens niet vol: tien minuten na de treffer van Caligiuri werd De Jong naar de kant gehaald voor de aanvallendere vleugelaar Yoshinori Muto. Met hem kon de nummer zestien echter geen punt meer pakken tegen Schalke 04, dat door de zege op de tweede plaats in de Bundesliga blijft staan.

Mainz blijft door de nederlaag met 25 punten nog een klein beetje in de beurt van hekkensluiter 1. FC Köln (zeventien punten) en het Hamburger SV van Rick van Drongelen (achttien punten). Al is het verschil van zeven nog wel aanzienlijk. Het eveneens Nederlands getinte VfL Wolfsburg kan profiteren van de nederlaag van Mainz, als het zaterdag punten pakt tegen 1899 Hoffeneheim.