Basisspeler Kimmich verlengt contract bij Bayern München

9 maart 2018, 11:21

Joshua Kimmich is geruisloos toegetreden tot de basiself van Bayern München en de clubleiding is zeer te spreken over zijn ontwikkeling. De Duitsers maken vrijdag bekend dat Kimmich een nieuw contract heeft getekend in München, waar hij nu tot 2023 vastligt. Zijn oude verbintenis liep in 2020 af.

De 23-jarige verdediger brak in 2015 door bij Bayern en speelde sindsdien elk seizoen meer dan twintig competitiewedstrijden voor de club. Dit jaar staat de teller alweer op 21 Bundesliga-duels. "In de afgelopen 2,5 jaar is Joshua een belangrijk onderdeel van de ploeg geweest", zegt voorzitter Karl-Heinz Rummenigge. "Daarom zijn we heel blij dat we hem langer aan ons hebben kunnen binden. Hij heeft zich echt geweldig ontwikkeld als rechtsback."

Kimmich, die al 25 interlands voor Duitsland speelde, is dolgelukkig met de blijk van waardering van de clubleiding. "Ik ben blij dat ik mijn contract nu al heb kunnen verlengen", reageert de opvolger van Philipp Lahm op de clubwebsite. "De leiding heeft veel vertrouwen in me en ziet me als een belangrijk onderdeel van de toekomst van de club. Ik ben zeer ambitieus en wil de club helpen aan nieuwe successen."

Kimmich stapte in 2015 over van RB Leipzig naar Bayern München. Hij speelde voor de regerend kampioen al 109 officiële wedstrijden, waarin hij 13 keer scoorde.

Lees ook: Speleranalyse: Kimmich

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen