Sporting ruikt kwartfinale, Leipzig moet nog aan de bak

8 maart 2018, 23:11

Sporting Portugal ruikt de kwartfinale van de Europa League na de thuiszege van donderdag op Viktoria Plzen (2-0). RB Leipzig moet volgende week serieus aan de bak in de return tegen Zenit St. Petersburg. De Duitsers wonnen, maar incasseerden ook een tegendoelpunt: 2-1.

Sporting Portugal - Viktoria Plzen 2-0

Viktoria Plzen hield Sporting Portugal, waar de nog niet fitte Bas Dost ontbrak, voor rust in toom. De wedstrijd ging behoorlijk gelijk op, zonder grote mogelijkheden. Het belangrijkste wapenfeit van de thuisploeg was een schot van Marcos Acuna op de lat. Op slag van rust kregen de bezoekers uit Tsjechië toch een knauw. Fredy Montero, de vervanger van Dost, kreeg in blessuretijd de bal op zijn borst na een, op het oog, mislukte omhaal van Fabio Coentrao. Heel rustig prikte Montero de bal vervolgens binnen.

De 1-0 van Montero

Voor Plzen is in de return een wondertje nodig om het Europees avontuur te verlengen. De Tsjechen kwamen niet scherp uit de kleedkamer. Direct na rust nam Sporting over en kreeg Montero de bal in de zestien. Met een tegenstander voor hem bleef de spits rustig en plaatste hij de bal goed in de hoek: 2-0.

Die stand bleef tot het einde op het scorebord staan. Sporting kreeg kansen op de derde treffen. De slotfase was voor Plzen, dat er een slotoffensief uitperste. De Oost-Europeanen hadden ook aanspraak op een doelpunt, maar liet het weggezakte Sporting goed weg komen.

RB Leipzig - Zenit St. Petersburg 2-1

RB Leipzig en Zenit St. Petersbrug vielen tegen in hun eerste duel van het tweeluik. Leipzig was beter, maar niet meer dan dat. Een vrije trap van Emil Forsberg op de paal was het enige noemenswaardige moment uit de eerste helft. 

Leuker was de tweede helft, alleen al omdat de 1-0 van Bruma eentje uit het boekje was. De Portugees, ooit in de picture bij PSV, kwam in scoringspositie na een bekeken hakje van Timo Werner. Bruma beloonde de assist door de bal goed in de verre hoek te drukken.

Werner zelf verdubbelde de voorsprong. Na een gemiste, grote kans bleef hij tien minuten voor tijd wel rustig. De Duits international stifte de bal in het Russische doel. Voor Leipzig leek de weg naar de kwartfinale open te liggen, ook omdat Zenit amper in het spel voorkwam. Het was dan ook een domper dat Domenico Criscito een vrije trap zomaar in het Duitse doel schoot. De return in Rusland belooft zo volgende week een serieuze krachtmeting te worden.

Lees ook: Lazio geeft voorsprong uit handen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen