Salzburg stunt bij Dortmund, Memphis helpt Lyon aan zege

8 maart 2018, 21:04

Red Bull Salzburg heeft donderdag voor een stunt gezorgd op bezoek bij Borussia Dortmund. In de achtste finales van de Europa League wonnen de Oostenrijkers het heenduel met 1-2. In Moskou deed Olympique Lyon goede zaken tegen CSKA Moskou door een 0-1 zege te boeken.

Dortmund - Salzburg 1-2

Het duel tussen Borussia Dortmund en Red Bull Salzburg kende een zeer open eerste helft. Beide ploegen kregen mogelijkheden, maar gescoord werd er niet. Vlak voor rust had Dortmund het aan een goede redding van doelman Roman Bürki te danken dat de thuisploeg niet met een achterstand de kleedkamers opzocht.

Enkele minuten na rust kreeg Salzburg een strafschop toegekend na vasthouden van Ömer Toprak. Er bestond enkele discussie over de penalty, omdat de overtreding buiten de zestien meter plaats leek te vinden. Valon Berisha verzilverde het buitenkansje en zette zo Salzburg op voorsprong. Zeven minuten daarna was het opnieuw raak voor de bezoekers. Berisha maakte zijn tweede van de avond.

Na iets meer dan een uur spelen deed André Schürrle nog iets terug voor Dortmund. Hij schoot van dichtbij raak en bracht de stand zo op 1-2. In de slotfase kreeg Dortmund nog wel kansen op de gelijkmaker, maar die kwam er niet meer. Daardoor wacht Dortmund in Oostenrijk een lastige uitwedstrijd.

CSKA Moskou - Lyon 0-1

Olympique Lyon begon aan de lastige uitwedstrijd tegen CSKA Moskou met Kenny Tete en Memphis Depay in de basis. Na een doelpuntloze eerste helft had Memphis na rust de kans om de score te openen. Een goede redding van doelman Igor Akinfeev voorkwam echter dat de vrije trap van de Nederlands international doel trof.

Even later was het alsnog raak voor Lyon. Uit een hoekschop van Memphis was het Marcelo die raak kopte. Dat bleek ook direct het enige doelpunt van de wedstrijd. Lyon doet dus goede zaken en mag het over een week proberen af te maken in eigen huis.