Arsenal en Atlético staan met anderhalf been in kwartfinale

8 maart 2018, 21:02   Bijgewerkt: 8 maart 2018, 21:15

Arsenal mag weer eens juichen. In San Siro werd AC Milan donderdag met 0-2 geklopt en is de kwartfinale van de Europa League dichtbij voor de geplaagde Engelsen. Voor Atlético Madrid wordt het bereiken van de laatste acht helemaal een eitje. De Madrilenen waren veel te sterk voor Lokomotiv Moskou: 3-0.

AC Milan - Arsenal 0-2

Milan en Arsenal vermaakten het publiek in San Siro in de eerste helft. De Rossoneri begonnen met veel energie aan het duel. Het resulteerde in kans voor Giacomo Bonaventura, die verzuimde Milan een droomstart te geven. Hij miste de bal van dichtbij op een haar na. Maar Arsenal speelde een stuk verfijnder. In de ploeg van Arsene Wenger zat veel diepte en dreiging, met Henrikh Mkhitaryan en Mesut Özil als regisseurs.

{image[324643][right-half][]}Met Özil als aangever, en Mkhitaryan als doelpuntenmaker kwam de 0-1 tot stand. De Armeniër nam de crosspass goed aan, kapte zijn man uit en schoot raak. Mkhitaryan had enig fortuin, omdat zijn schot van richting werd veranderd. Na de 0-1 had Arsenal weinig te duchten van de thuisploeg. De 0-2 hing eerder in de lucht dan de gelijkmaker. Diep in blessuretijd, die vier minuten bedroeg, wist Arsenal de voorsprong ook te verdubbelen. Özil zette Aaron Ramsey met een bekeken pass vrij voor Gianluigi Donnarumma, die werd uitgekapt en het nakijken kreeg.

Het enige wat Arsenal in een ontzettend slordige tweede helft deed was de bal aan Milan geven. Van die leuke eerste helft was na rust niets meer over. Het was zwoegen wat beide ploegen deden, want ook al kreeg Milan de bal, de equipe van Gennaro Gattuso deed niets met het balbezit. Maar Arsenal zal opgetogen huiswaarts keren, want met de 0-2 overwinning ligt de kwartfinale van de Europa League in het verschiet.

Atlético Madrid - Lokomotiv Moskou 2-0

Atlético Madrid kende een eenvoudige avond tegen Lokomotiv Moskou. Het kwaliteitsverschil was simpelweg te groot tussen de Spanjaarden en de Russen. Na een openingsfase waarin weinig gebeurde, besloot Saúl van ruim twintig meter uit te halen. Met succes. Zijn schot viel binnen: 1-0. De laconieke Lokomotiv-doelman Guilherme riep verder onheil over zijn eigen ploeg af. De sluitpost dook op aan de zijlijn en dacht de tijd te hebben, maar liet zich verrassen door Antoine Griezmann. De Fransman pakte de bal af, maar zag zijn schot naast het lege doel rollen.

De 1-0 van Saúl

Het duel werd vroeg in de tweede helft beslist. Lokomotiv dacht in de aanval te kunnen, maar verloor de bal op eigen helft. Razendsnel werd de vrije Griezmann gevonden. Hij miste de reuzekans nog, maar in de rebound was Diego Costa er als de kippen bij. De return in Rusland lijkt een formaliteit te worden, omdat Koke in blessuretijd voor de 3-0 tekende.

Over een week staan de returns voor de achtste finale op het programma.

Lees ook: Salzburg stunt bij Dortmund

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen