De Wijs herstelt sneller dan verwacht: "Ik loop voor op schema"

8 maart 2018, 15:57

Jordy de Wijs loopt voor op zijn herstelschema. Een maand terug raakte de PSV-huurling van Excelsior geblesseerd aan zijn knie en volgde een operatie aan de meniscus. Het herstel verloopt op dit moment sneller dan verwacht. Na de interlandperiode aan het einde van deze maand hoopt de verdediger terug te keren in de wedstrijdselectie van Excelsior.

Even werd ook gevreesd voor einde seizoen. "Dat was in eerste instantie al wat overdreven. Het zou vijf à zes weken duren en het is nu week drie", vertelt De Wijs aan RTV Rijnmond. "Ik zit nog wel in de revalidatiefase, maar ik loop wel voor op schema. Ik kan al dingen met de groep meedoen en dat doe ik ook grotendeels."

Als alles goed gaat, kan De Wijs het seizoenslot meemaken en nog minuten maken onder scheidend trainer Mitchell van der Gaag. Onder Van der Gaag heeft De Wijs zich dit seizoen ontwikkeld, zegt hijzelf. "Het is ook de reden geweest waarom ik nog een jaar aan Excelsior verhuurd wilde worden. Ik heb verdedigend gezien enorme stappen gemaakt. Bijvoorbeeld het meedogenloos zijn en het ten koste van alles doelpunten willen voorkomen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen