Jahanbakhsh houdt Iran-legende Mahdavikia als voorbeeld

8 maart 2018, 11:15

Alireza Jahanbakhsh ziet voormalig Iran-ster Mehdi Mahdavikia (111 caps) als zijn grote idool. Net als hij een voorbeeld was voor de aanvaller van AZ, wil Alireza een voorbeeld worden voor de huidige jonge generatie in zijn land tijdens het WK van komende zomer in Rusland.

"Toen ik begon met voetbal, was Mehdi de grootste ster van ons nationale team. Ik speelde bij Damash Gilan zelfs met hem samen. Ik heb altijd geprobeerd om zijn mening te krijgen over voetbal, het leven. Over alles", vertelt de buitenspeler op website van de FIFA. "Hij was gewoon aardig tegen me. Hij was een idool voor mij zowel op als naast het veld."

Zelf wil hij een dergelijke speler voor de huidige generatie worden. "Ik wil dat over tien of vijftien jaar alle jongens in het team aan hun kinderen kunnen vertellen hoe geweldig dit WK voor ons allemaal was", aldus Jahanbakhsh, die wel beseft dat het in de poule met Portugal, Spanje en Marokko bijzonder lastig wordt in Rusland.

"Uiteraard is dit de zwaarste poule van het WK, daar bestaat geen twijfel over. Maar het is showtime, we hebben niets te verliezen. Alle drie teams hebben veel kwaliteit en zijn van topklasse. Ook wij zijn geen gemakkelijke tegenstander, we zullen ons best doen om onze mensen gelukkig te maken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen