El Ghazi heeft geen spijt van keuze voor Oranje boven Marokko

8 maart 2018, 10:34

In tegenstelling tot veel Marokkaanse Nederlanders koos Anwar El Ghazi in 2015 voor het Nederlands elftal in plaats van om voor Marokko uit te komen. Hoewel die laatste ploeg wel naar het WK in Rusland gaat en Oranje niet, heeft hij vooralsnog geen spijt van zijn keuze. "Ik heb toen met mijn hart en verstand gekozen", aldus de aanvaller.

"Het was een lastige keuze. Marokkanen zeggen: 'Jouw ouders komen uit Marokko en je hebt Marokkaans bloed, je moet voor Marokko kiezen'. En Nederlanders zeggen: 'Je bent hier geboren en opgegroeid en moet voor Oranje kiezen'. Ik zag in Oranje meer toekomst", blikt hij terug op zijn beslissing tegenover ELF Voetbal.

"In de familie waren de reacties verdeeld. Mijn vader had het ook liever anders gezien, maar hij staat wel achter mij. Ik hoop in de toekomst weer bij Oranje te komen. Ik ben komende zomer wel echt een supporter van Marokko. Ik ken veel jongens in die ploeg, zoals Hakim Ziyech en Karim El Ahmadi. Ik hoop dat ze ver komen", aldus de voormalig Ajacied, die momenteel bij LOSC Lille voetbalt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen