City ondanks nederlaag tegen Basel naar laatste acht

7 maart 2018, 22:56

Manchester City heeft zich zoals verwacht kinderlijk eenvoudig geplaatst voor de laatste acht van de Champions League. De Engelsen waren na de 0-4 uitzege in en tegen FC Basel al bijna verzekerd van een plek in de kwartfinale. De return in Manchester bracht daar ondanks een verrassende City-nederlaag geen verandering in, want de knappe 1-2 overwinning was voor Basel niet genoeg.

Vooraf wist City ook wel dat de buit al lang en breed binnen was. Pep Guardiola gaf smaakmakers Kevin de Bruyne en Sergio Aguëro rust. Onder meer jonkie Phil Foden (17) mocht vanaf de aftrap meedoen. De Engelsman was met 17 jaar en 283 de jongste Engelsman in de knock-outfase van de Champions League ooit. Bij de Zwitsers was er geen plek voor spits Ricky van Wolfswinkel. De Nederlander begon op de bank.

Na rust leek City het wel te geloven en dat kwam de ploeg van Guardiola duur te staan. Michael Lang schoot Basel in de 72e minuut op een verrassende 1-2 voorsprong. Een kleine, Zwitserse sensatie werd werkelijkheid, want Basel nam de overwinning mee naar huis. Daardoor zal de ploeg, die in eigen huis met 0-4 werd weggetikt, met opgeheven hoofd en voldoening het miljoenbal verlaten.

Manchester City – FC Basel 1-2

Uitslag over twee duels: 5-2

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen