Juve buigt achterstand om en bezorgt Spurs Waterloo

7 maart 2018, 22:49

Een betere definitie van het voetbalcliché 'een wedstrijd met twee helften' valt er deze maand niet te vinden. Een uur lang leek er voor Tottenham Hotspur niets aan de hand, maar twee treffers van Juventus binnen drie minuten zorgden voor de uitschakeling van Spurs: 1-2

Spurs begon furieus op Wembley en vooral buitenspeler Son Heung-min, die Erik Lamela verving, was in de openingsfase gevaarlijk. De grootste kans was ook voor de Koreaan, maar Gianluigi Buffon bracht redding op het schot van Son. Na een kwartier liet Harry Kane zich voor het eerst zien. De superspits omspeelde Buffon, maar werkte de bal vanuit een onmogelijke hoek in het zijnet. Even laten kwamen de Engelsen ontzettend goed weg na een tackle van Jan Vertonghen op Douglas Costa. Szymon Marciniak, de arbiter van dienst, wuifde de Turijnse protesten weg.

Het eerste kwartier na rust veranderde er niet veel. Tottenham was feller, sterker en vooral beter dan de Turijnse gasten. Echt grote kansen leverde het de thuisploeg niet op, maar in de problemen kwam de ploeg van Mauricio Pochettino niet. Zo leek het, want binnen drie minuten stond Wembley, Turijn en de voetbalwereld op zijn kop. Eerst scoorde Gonzalo Higuain na uitstekend voorbereidend werk van invaller Stephan Lichtsteiner en Sami Khedira. Twee minuten later werd het doodstil in Londen. Paulo Dybala stond geen buitenspel, maar wel oog in oog met Hugo Lloris. De Argentijn, die tot dat moment compleet onzichtbaar was, knalde onberispelijk in de bovenhoek: 1-2.

Tottenham Hotspur – Juventus 1-2

Uitslag over twee duels: 3-4

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen