Cillessen helpt Barcelona aan Catalaanse Super Cup

7 maart 2018, 21:13

FC Barcelona heeft beslag gelegd op de Catalaanse Super Cup. De ploeg van Ernesto Valverde won in de finale na een penaltyserie van Espanyol. Jasper Cillessen begon in de basis bij Barcelona en werd uiteindelijk matchwinnaar in de strafschoppenreeks.

De Catalaanse Super Cup is een vriendschappelijke wedstrijd tussen de twee beste ploegen van Catalonië die elke twee jaar wordt georganiseerd. Barcelona won de eerste editite in 2014 en in 2016 was Espanyol de sterkste. Barcelona trad woensdag niet aan met de sterkste elf. Valverde gaf vrijwel al zijn basisklanten rust en daardoor mocht Cillessen plaatsnemen onder de lat.

Espanyol begon sterk en kreeg direct enkele goede kansen. Bij rust mocht Barcelona Cillessen bedanken vanwege het feit dat het nog altijd 0-0 stond. Ook de Spaanse grootmacht zelf kreeg enkele kansen, maar Alcácer en Denis Suárez wisten ook geen doel te treffen. Zo was er na negentig minuten niet gescoord en moesten strafschoppen uitkomst bieden.

Espanyol zag de eerste strafschop van Sergi Darder over gaan. FC Barcelona maakte daarna geen fouten. Cillessen kroonde zich uiteindelijk tot matchwinnaar. De Nederlander bracht redding op de inzet van José Jurado.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen