Krul onder de indruk: "Pröpper is voor niemand bang"

7 maart 2018, 11:24

Zijn bescheidenheid draagt bij aan de ontwikkeling van Davy Pröpper in de Premier League, meent Tim Krul. De beide Nederlanders staan onder contract bij Brighton & Hove Albion, waar Pröpper niet meer weg te denken is uit de basis. Afgelopen zomer verruilde hij PSV voor de Engelse club.

"Davy speelt in de luwte, maar maakt indruk", zegt Krul op de website van Brighton. "In het begin moest hij fysiek wennen, maar nu wint hij duels op het middenveld en is hij voor niemand bang. Samen met Dale (Stephens, red.) is er een geweldige samenwerking. Een eerste seizoen in deze competitie is niet altijd even makkelijk, maar hij heeft zich goed aangepast."

Volgens Krul, die zichzelf moet schikken in een reserverol, is zijn team- en landgenoot bescheiden. "Hij is stil, maar op het veld doet hij wat van hem wordt verwacht. Dat vind ik zo mooi aan hem. Hij spreekt op het veld, en hoeft zich niet zo nodig te laten zien."

Wat Krul betreft hoort Pröpper zeker tot Oranje, dat deze maand oefent tegen Engeland en Portugal. "Omdat hij goed speelt en recent ook een aantal doelpunten maakte. Ik ben er zeker van dat hij gaat spelen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen