Verhaegh: "De Bundesliga is veel sterker dan de Eredivisie"

7 maart 2018, 09:44

Met 179 wedstrijden op z'n naam is Paul Verhaegh een door de wol geverfde speler in de Bundesliga. In zijn periode bij FC Augsbrug was de 34-jarige verdediger een vaste waarde, en dat is in zijn eerste seizoen bij VfL Wolfsburg niet anders. "Niet gek voor iemand die als jonge speler niet goed genoeg voor PSV-1 werd bevonden...", zegt Verhaegh.

In Eindhoven brak Verhaegh niet door, maar kwam hij via FC Den Bosch en Vitesse bovendrijven. Augsburg pikte de drievoudig international op uit Arnhem. "Bij Augsburg viel ik met de neus in de boter", vertelt hij in De Limburger. "In mijn eerste seizoen promoveerden we direct naar de Bundesliga, voor het eerst in de geschiedenis van de club. Daarna werden we elk jaar gezien als degradatiekandidaat maar handhaafden we ons telkens doodleuk. Eén keer haalden we zelfs Europees voetbal."

Al acht jaar houdt Verhaegh zich staande in de Bundesliga. "De Liga is veel sterker dan de Eredivisie. Kijk maar naar de spelers die van de eredivisie naar de Bundesliga overstappen en het hier niet redden. Goed, Bayern domineert al jaren, dan nog is deze competitie zeer interessant. In Duitsland moet je elke week honderd procent zijn, anders win je geen wedstrijden. Daar zit voor mij nog altijd de uitdaging in ."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen