Stam wint weer niet, nederlagen voor Loovens en Kieftenbeld

6 maart 2018, 23:04   Bijgewerkt: 7 maart 2018, 09:12

Jaap Stam heeft in de Championship voor de zesde maal op rij niet weten te winnen met Reading. Ook tegen directe concurrent Bolton Wanderers werden geen drie punten gepakt op het tweede niveau van Engeland en daarmee neemt de druk op de oefenmeester, die er toch al was, verder toe.

Via Modou Barrow kwam Stams' formatie weliswaar op voorsprong tegen de ploeg die met evenveel punten (34) en een iets minder doelsaldo één plekje lager op de negentiende stek in de Championship stond. Via Adam Le Fondre werd het echter weer gelijk. Bolton was onder meer via meerdere hoekschoppen gevaarlijk, maar scoorde niet. Reading even zo goed niet, mede omdat het een penalty - waar het naar eigen inzicht recht op had - niet kreeg.

Birmingham City - Middlesbrough 0-1

Voor Maikel Kieftenbeld was er met Birmingham City niet veel beter nieuws. De voormalig FC Groningen-speler verloor met zijn ploeg voor de zevende maal (!) op rij in de competitie. Tegen nummer zes Middlesbrough ging het zes minuten voor de pauze mis door een doelpunt van Patrick Bamford, waardoor de onderste ploegen (23. Burton Albion, 24. Sunderland) heel dicht in de beurt blijven. De afstand naar de veilige plek is en blijft twee punten.

Sheffield Wednesday - Ipwisch Town 1-2

Ook voor Glenn Loovens, hij kreeg een basisplaats van trainer Jos Luhukay, zat er geen punt in. Na drie nederlagen op rij dacht Lucas João na zeventig minuten Sheffield, waar Joey Pelupessy negentig minuten op de bank bleef, een punt te bezorgen door de gelijkmaker binnen te werken. Maar zeven minuten voor het einde diende Martyn Waghorn de Nederlandse enclave alsnog de vierde nederlaag op rij toe.

Burton Albion - Brentford FC 0-2

Voor Florian Jozefzoon zat er dinsdagavond wel een zege in tegen de nummer voorlaatst van de Championship. Dankzij een eigen doelpunt van Kyle John McFadzean na een uur werd de ploeg van de oud-PSV'er op weg geholpen, terwijl clubtopscorer Ollie Watkins de tweede tien minuten voor het einde maakte. Jozefzoon en voormalig PEC Zwolle-speler Kamohelo Mokotjo waren toen overigens al naar de kant gehaald.

Bekijk hier alle uitslagen van het Championship 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen