De outsiders uit de Eredivisie voor deelname aan het WK

6 maart 2018, 19:25   Bijgewerkt: 6 maart 2018, 23:07

Behalve voor zekerheidjes als Hakim Ziyech, Nicolai Jørgensen, Santiago Arias en Hirving Lozano zullen de komende honderd dagen bijzonder spannend worden voor sommige spelers in de Eredivisie. Want exact na die tijd begint het wereldkampioenschap voetbal in Rusland. Welke voetballers gaan zich tijdens het competitieslot dusdanig laten zien dat ze in beeld komen voor het WK? Dit zijn de outsiders met een aardige kans op het WK.

{image[324390][right-half][]}Nicolas Tagliafico (Argentinië)

Zijn stap naar de Eredivisie doet Nicolas Tagliafico zichtbaar goed. De linksback van Ajax debuteerde vorige zomer voor Argentinië, maar werd vervolgens niet meer geselecteerd. Vorige week viel er weer een uitnodiging op de mat, nadat hij eerder ook al een conversatie had met Jorge Sampaoli. Als Tagliafico de vorm vasthoudt, en deze maand z'n visitekaartje afgeeft in de oefeninterlands tegen Italië en Spanje, is een plekje in de WK-selectie zeker mogelijk.

Younes Namli (Denemarken/Marokko)

Hij speelde nog geen enkele interland, maar kent namens PEC Zwolle wel een meer dan uitstekend seizoen. Younes Namli is de dark horse in deze lijst. Het spreekt in zijn voordeel dat Namli op twee paarden kan wedden. De smaakmaker kan uitkomen voor Denemarken én Marokko, beide WK-deelnemers. Namli groeide op in Denemarken, maar Marokko is het geboorteland van zijn ouders.

{image[322459][right-half][]}Brad Jones (Australië)

Dat Bert van Marwijk aan het roer staat bij Australië, bezorgt Brad Jones perspectief op het WK. Vier jaar na zijn laatste interland is de doelman van Feyenoord weer in beeld. Hij is opgenomen in de voorselectie voor oefenwedstrijden tegen Noorwegen en Colombia. Als Jones de schifting - waar nog vier keepers inzitten - overleeft, maakt hij een serieuze kans op het eindtoernooi. Voor Craig Goodwin lijkt het overigens juist andersom...

Oussama Assaidi (Marokko)

Oussama Assaidi behoort na 2,5 jaar weer tot de voorselectie van Marokko. Het is de waardering voor zijn prestaties bij FC Twente. Op basis van zijn spel is het WK een realistische droom. De grootste bedreiging is zijn fitheid. De aanvaller sukkelt met blessures en dat kan hij in deze periode van het seizoen niet gebruiken. Twente heeft hem nodig en een fitte Assaidi heeft het competitieslot nodig om zich in de WK-ploeg van de Atlasleeuwen te spelen. Voor Zakaria Labyad, Yassin Ayoub, Mimoun Mahi en Sofyan Amrabat geldt in feite hetzelfde. 

Amin Younes (Duitsland)

Het WK voor Amin Younes staat behoorlijk op de tocht. Bij Ajax is de Duitser verwezen naar de bank. In minder dan een jaar tijd kwam Younes tot vijf interlands voor de wereldkampioen, waarin hij best indruk maakte. De Ajacied maakte de laatste wedstrijden van de WK-kwalificatie mee, ook al speelde hij niet altijd negentig minuten. Maar voor bondscoach Joachim Löw is de keuze reuze en in dat kader komt de reserverol van Younes hem heel slecht uit.

{image[324311][right-half][]}Kasper Dolberg (Denemarken)

Zijn blessure komt de jonge spits niet alleen zelf slecht uit, ook Ajax en de Deense stafleden zijn er niet blij mee. Bondscoach Age Hareide is weliswaar een fan van de Ajacied, maar als hij niet snel speelritme op gaat doen, kan het nog weleens erg moeilijk worden om zich als viervoudig international in de selectie te spelen. Hervindt Dolberg op tijd zijn oude vorm?

Sam Larsson (Zweden)

Debuteerde met een mooie vrije trap in de afscheidswedstrijd van pyjamabroek-doelman Gábor Király, maar speelde sindsdien nog geen handvol interlands voor Zweden. Zijn hamstringblessure bij Feyenoord en het feit dat Zlatan Ibrahimovic ook voorzichtig overweegt of een comeback geen goed idee is voor het eindtoernooi in Rusland, doen zijn kansen zeker niet vergroten.

Albert Gudmundsson (IJsland)

Maakte tijdens een speciale stage veel indruk op bondscoach Heimir Hallgrímsson. De PSV'er scoorde drie doelpunten tegen Indonesië (1-4 winst) en was dan ook de man-van-de-wedstrijd namens IJsland. Hij heeft zich dusdanig gemanifesteerd dat Hallgrímsson erg overtuigd van zijn kwaliteiten is. Het zou alleen lekker zijn als hij nog iets meer tegenstand kreeg in de vorm van speelminuten in de hoofdmacht van PSV.

{image[323657][right-half][]}Yuki Kobayashi (Japan)

Leek op de goede weg om een basisklant te worden in de selectie van de nationale ploeg van Japan, maar door een speltechnisch mindere periode bij sc Heerenveen is de middenvelder ook even uit beeld geraakt bij keuzeheer Vahid Halilhodzic. Kan hij zich na vijf interlands waarbij hij niet werd opgeroepen, toch weer in de kijker spelen?

Tyronne Ebuehi (Nigeria)

De rechtsback van ADO Den Haag debuteerde namens Nigeria tegen Argentinië en als het een beetje meezit, dan mag hij in Rusland wederom proberen om de formatie van Lionel Messi en consorten af te stoppen. Het is een van de redenen dat de verdediger in de Hofstad is gebleven deze winter, zodat hij in elk geval een genoeg speelminuten komt om interessant te blijven voor coach Gernot Rohr.

En de spelers die nog een heel kleine kans hebben op de eindronde:

- David Jensen (zat pas een keer bij de selectie als derde keeper van Denemarken)

- Nasser El Khayati (presteert wel erg goed, maar was eerder nooit in beeld bij Marokko)

- Mark Birighitti (zat voor de aanstelling van Bert van Marwijk wel continu bij de groep van Australië)

- Umar Sadiq (maakte als international op de Olympique Spelen veel indruk bij Nigeria, laat zich bij NAC in de Eredivisie gelden. Wie weet wat voor moois er nog inzit dit seizoen voor hem)

- Mukhtar Ali (debuteerde onder Edgardo Bauza bij Saoedi-Arabië, ziet zijn opvolger het ook in hem zitten?)

- Gastón Pereiro (vooralsnog bleef het bij zijn debuut in november, maar als hij in kampioensvorm is, mag hij wellicht met Luis Suàrez mee namens Uruguay)

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen