Stevens zet streep onder rol als adviseur van Roda JC

6 maart 2018, 07:37

Huub Stevens is gestopt als adviseur van Roda JC. Volgens de oud-trainer legde de club een aantal adviezen naast zich neer, met dit vertrek als gevolg. Nadat Stevens vorig seizoen de Limburgers via de play-offs in de Eredivisie hield, hielp hij Roda als adviseur. Stevens beperkt zijn rol tot scouten op de Duitse markt.

In de rol als adviseur was hij onder andere nauw betrokken bij het scouten van enkele Duitse spelers. "Ik heb een aantal keer advies gegeven, maar daar werd niets mee gedaan. Nou, dan hoeft het voor mij niet meer", zegt Stevens tegen De Limburger. "Of dit pijn doet? Ja, zo kun je het stellen. Ik heb in de play-offs een geweldige week gehad, waarin ik met de spelers en de technische staf uitstekend heb gewerkt. Ik had Roda graag dit seizoen verder geholpen."

Omdat Stevens niet wil natrappen, houdt hij voor zich welke adviezen Roda negeerde. Een andere reden van zijn vertrek is zijn lidmaatschap in de raad van commissarissen van Schalke 04.  "Dat kost de nodige tijd. Roda zit nog altijd in mijn hart, maar bij Schalke ben ik het meest succesvol geweest. Ik kom daar graag."

Directie verrast

Algemeen directeur Wim Collard en technisch directeur Harm van Veldhoven reageren verrast op het vertrek. "We hebben nooit iets gemerkt van enige onvrede bij Huub", aldus Collard. We hebben in de transferperiode intensief met hem samengewerkt, dat was ook de bedoeling. Daarna is dat wat minder geworden. Ik ben me van geen kwaad bewust."

Van Veldhoven: "Ik ben hierdoor verrast. Huub heeft goede contacten met Duitsland en daarin werken we naar mijn mening goed samen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen