Sneijder hoopt dat de KNVB hem een waardig afscheid gunt

5 maart 2018, 07:42

Wesley Sneijder was het liefst doorgegaan als international, maar snapt dat Ronald Koeman geen beroep meer op hem gaat doen en dus een afscheid de beste oplossing was voor beide partijen. "Als hij me nodig had gehad, was ik er zeker geweest", aldus de recordinternational.

Bedanken of de brui er aangeven voor Oranje, dat had Sneijder uit eigen initiatief nooit gedaan. Helemaal niet omdat Koeman tot dusver een goede indruk maakt. "Hij heeft onze selectie toegesproken, interviews gegeven aan onze clubmedia en zich een goede ambassadeur getoond", vertelt Sneijder in De Telegraaf. "Ik was ook wel benieuwd naar Ronald als bondscoach, dertien jaar nadat hij mijn trainer bij Ajax was."

Hoewel Sneijder aangeeft beschikbaar te zijn als de nood aan de man komt, is zijn afscheid het eerstvolgende waar over te praten valt. "Het is mijn wens – en die is ook bekend bij de KNVB – om op een mooie manier afscheid te nemen van mijn mede-internationals en de Oranjefans", aldus de middenvelder, die genoot van het afscheid van Arjen Robben en ook Lukas Poldolski. "Ik hoop dat de KNVB mij dat na het zilveren WK van 2010 en het bronzen WK van 2014 ook gunt."

En na dat definitieve vaarwel zou Sneijder graag de trainerscursus gaan volgen, het liefst volgens een speciaal traject. "Ik heb er met Koeman wel over gesproken. Misschien kan ik tijdens mijn actieve carrière al wat voorwerk doen in Qatar of tijdens interlandperiodes ervaring opdoen bij Oranje. De precieze plannen moeten nog worden uitgewerkt en ik wacht af."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen