Advocaat: "Eerste keer dat ik bij Sparta uit mijn dak ging"

4 maart 2018, 18:02   Bijgewerkt: 4 maart 2018, 18:19

Dick Advocaat zag Sparta Rotterdam zondag belangrijke punten pakken tegen ADO Den Haag. De ploeg boog een 0-1 achterstand om in een 2-1 overwinning en is daardoor geen hekkensluiter meer. De trainer was dan ook vanzelfsprekend tevreden.

In de eerste helft slaagde Sparta er niet in om iets klaar te spelen en bij rust keek de ploeg dan ook tegen een achterstand aan. "Als we na zo'n helft zo terugkomen, dat geeft een goed gevoel. ADO was voor rust heer en meester. Bij ons was er geen strijd, geen beleving. We kwamen overal te laat", toont Advocaat zich kritisch in gesprek met de NOS. In de rust zette de trainer daarom enkele dingen om. "Niet meer opbouwen, simpel spelen. Leg de bal maar neer bij Michiel Kramer. We moeten veel opportunistischer spelen. Dan zie je wat er kan gebeuren."

De toespraak in de rust ging gepaard met enige stemverheffing, geeft Advcoaat toe. "Dit was de eerste keer dat ik bij Sparta zo uit mijn dak ging. Ik moest het doen, het zat helemaal dood. De eerste helft was de slechtste sinds ik hier ben. Er zat helemaal niks in", aldus de trainer.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen